donderdag 26 maart 2009

donderdag 26 maart 2009

De dag begon met een gezellig ontbijt samen met Macky. Daarna gingen wij naar de consul waar wij om 11 uur verwacht werden. Eenmaal daar aangekomen bleek de consul er nog niet te zijn en moesten wij wachten. Ik dacht allemaal gestempelde papieren te zien die voor Romey waren, maar begin zo langzamerhand te denken dat ik dingen WIL zien. 

Uiteindelijk kwam de consul en die was een behoorlijk beetje gepikeerd omdat hij gepasseerd was bij een besluit wat dus afgelopen nacht (bij jullie dag) was genomen. Gisteren waren Macky en Ines op de ambassade geweest en naar aanleiding daarvan had het ministerie van buitenlandse zaken en de ambassade besloten dat Romey een noodpaspoort zou krijgen in plaats van een LP (kort het maar af want wordt knettergek van dit woord) met andere woorden jullie kunnen op zijn vroegst volgende week dinsdag weg als je geluk hebt. Dus ik gelijk eroverheen en als we ongeluk hebben: woensdag. Goed hier zaten we niet op te wachten en wij voelde wel dat hij echt een beetje geirriteerd was maar he, wij hadden dat gesprek niet gevoerd. Ik vroeg aan hem wat gaan we hier aan doen, en volgens hem viel er niks aan te doen. Wij stonden net op het punt om maar naar het hotel te gaan om het noodnr. van de NAS te gaan bellen toen daar ineens Daniel en Macky verschenen.

Dus wij het hele verhaal uitgelegd en ondertussen was de consul toch maar aan het bellen geslagen. Het heeft even geduurd maar het heeft als resultaat gehad dat wij toch een LP voor Romey krijgen en dat die papieren dus vandaag (en dus niet zoals ze zeiden gisteren al was gebeurd)naar Lima gemaild werden. Goed toen nog even 6 keer hetzelfde formulier invullen (hoezo kopieerapparaat????)en als vandaag het accoord vanuit Lima zou komen kon de LP gemaakt worden.  Uiteindelijk waren we om 1 uur terug in het hotel en zijn we maar met Macky samen gaan lunchen.
Ondertussen geregeld dat Christine ons kwam ophalen en dat we dan eerst melkpoeder gingen halen voor het weeshuis en dat we daarna naar het weeshuis gingen om afscheid te nemen. Peruaanse Christine had ons van de week gebeld dat zij 22 mobiele kindertelefoontjes had gekocht en die wilde we graag geven als Dolly (de niet zo leuke verzorgster) aan het werk was zodat ze ff helemaal gek van al die kinderen zou worden. Zeg maar: wij nemen wraak voor al die momenten dat ze niet leuk is tegen de kinderen!!!!! Dus wij Peruaanse Christine gebeld dat we er om 3 uur waren. Die ging spijbelen van school om dit te filmen maar vroeg mij of ik ze dan wilde uitdelen en wilde doen of ze van ons waren want zij was bang dat het anders consequenties zou hebben voor haar stage. Nou dat doen wij wel, dus toen wij aankwamen heb ik gauw de telefoontjes in mijn tas gedaan en zijn we naar binnen gegaan. 
Het duurde even voordat alle kinderen in de zaal zaten en toen heb ik Christine laten vragen aan Dolly of ik de kadootjes mocht uitdelen, Dion zei er gelijk bij zeg maar dat het vast voor de verjaardag van Romey is morgen dus dat hebben we gedaan. Nou het was een doorslaand succes, 21 kinderen met een mobieltje waar licht in zit en waar geluid uitkomt, helemaal geweldig. Je had ze moeten zien, alle leidsters kwamen af op de herrie en moesten vreselijk lachen. Macky kwam later binnen en die kon gelijk met iedereen gaan bellen en kon de grap van onze "wraak" wel inzien. Moet zeggen Dolly vatte het sportief op maar ik ben stik nieuwsgierig of vanavond niet alle telefoontjes op miraculeuze wijze gaan verdwijnen hahahaha.
Romey vond het allemaal wel leuk en voelde zich wel heel wat toen zij iedereen een telefoontje mocht geven maar na een tijdje had ze het wel gezien. We zijn ook na een klein uurtje vertrokken nadat we iedereen dag hadden gezegd die aanwezig was. Gelukkig komen morgen Mijael en Ariel nog op het feestje van Romey. Wat wel heel leuk was toen we gingen gaf Mijael Romey een kus en toen ineens wilde alle kinderen haar een kus geven, dat was even een beetje te veel van het goede voor onze kleine dame dus hebben we maar goed gezwaaid.
Terug in het hotel was het inmiddels bijna half 5 en hebben we de receptionist de consul laten bellen om te horen of er al wat bekend was. Dat was er niet en zodra ze wat hoorde zouden ze ons bellen. Het is nu inmiddels negen uur hier en tot op heden geen belletje. We gaan nu morgen gelijk om 9 uur bellen en vragen wat de stand van zaken is en wat het plan is en anders moeten we om 11 uur onze vluchten gaan annuleren en verzetten......

Macky belde ook nog dat ze er weer was dus zijn we met zijn allen in de tuin wat gaan drinken (sorry Arnold wij hebben Macky van het werk gehouden hahahaha) Daniel kwam Macky om 7 uur ophalen dus die hebben we uitgezwaaid en toen we in de lobby stonden te wachten vroeg Jose of wij zin hadden in kaasfondue, goed Macky wilde accuut de vlucht annuleren en ik kan met recht zeggen: Je hebt een verdomd goeie kaasfondue gemist Macky!!!!!!!
Na het uitzwaaien zijn wij nog even naar boven gegaan want we konden niet gelijk aanschuiven. Daarna lekker gegeten en onze kleine dame is zo ontzettend moe dat die tijdens het eten haast haar ogen niet open kon houden, de helft van het bord rijst zat tussen de kleren terwijl ze normaal toch aardig netjes eet. Die ligt nu inmiddels op 1 oor en wordt morgen wakker als de JARIGE JOB!!!! 3 jaar al weer, nou vandaag was het alvast: ik ben drie, en doe het nie want luisteren was niet echt aan de orde vandaag (hoezo ik test even uit of jullie ook streng zijn als Macky erbij is). Nou dat antwoord weet ze inmiddels wel dus wie weet gaat het morgen weer goed.

Wij gaan proberen te slapen zonder kriebels in de buik en gaan heel hard hopen dat we morgenochtend goed nieuws krijgen en zo niet dan gaan we met Jose de vluchten van Aerosur hier omzetten en bellen we Angela van het reisburo om onze KLM vlucht om te zetten. Moet zeggen dat ik meer het gevoel heb dat het daar op uitdraait dan dat we zaterdag vliegen....hasta manana

18 opmerkingen:

liset zei

aaahhhhhggggg &^^%$%#%$#%$%&*%$#%%^&^&* zo om even mijn medeleven te tonen, wat een gedoe! De duimpjes blijven wiebelen!! We gaan vrolijk door voor jullie! Jullie krijgen deze ochtend natuurlijk GOED nieuws!! :) die spirit hou ik vast vandaag!

Gefeliciteerd met Romey vandaag! Heel veel plezier met het feestje! hoop dat het lekker weer is dat het zwembad onveilig gemaakt kan worden! (is toch een ander badje dan wij vroeger in de tuin hadden ;) hihi)

Dikke knuffels

Sjoerd en Nanda zei

Hiep hiep hoera! van harte gefeliciteerd met je 3e verjaardag ROMEY en natuurlijk ook papa en mama gefeliciteerd. Dit wordt wel een hele speciale dag hoor. Een echt feest met vrienden en bekenden uit bolivia en tegelijk een beetje afscheid. Maak er maar een hele gezellige dag van en misschien komt vandaag dan het grote kado de LP!!! De groetjes aan iedereen die wij daar ontmoet hebben en speciale knuffels voor mijael en ariel. Nog veel plezier vandaag en hele dikke verjaardagsknuffels en (misschien) voor morgen een veilige vlucht naar HUIS!!!! Liefs opa sjoerd en oma nanda

Sjoerd en Nanda zei

Lieve Jorna Dion en Romey. Hartelijk gefeliciteerd met jullie dochters verjaardag. Romey een hele dikke knuffel van opa en oma lelystad. Als je thuis bent dan halen we de schade in hoor! Jorna we volgen je verslag van dag tot dag en we genieten er erg van. Hopelijk komen jullie gauw thuis. Nou maak er maar een hele fijne verjaardag van voor jullie lieve dochter! Liefs en knuffels van opa en oma massink

Jan en Greet zei

Hieperdepiep HOERA voor ROMEY!!! Lieve Jorna en Dion van harte gefeliciteerd met jullie mooie dochter. Wij hopen dat wij haar snel mogen zien en haar verjaardag kleintjes mogen overdoen. ROMEY van harte gefeliciteerd meiske en dat je nog heel veel verjaardagen samen met papa en mama (en ook met ons) mag vieren. Een hele dikke verjaardagskus. De kaart staat op de e-mail van mama. Een fijne dag en zoals Nanda al aangaf wij blijven duimen voor het mooiste kado vandaag DE LP. Allemaal een fijne dag met alle bekenden en hopelijk tot zondag. Heel veel liefs en heel veel xxx allemaal. Dag lieverds

sabrine zei

Romey! van harte gefeliciteerd met je verjaardag!! ik hoop dat je een super leuek dag hebt met papa en mama! en dat je vandaag het verlossende woord krijgt om morgen toch te vertrekken naar Nederland!

blijf duimen... en hopen op goed nieuws!!

heel veel plezier vandaag voor jullie allemaal!! geniet ervan, voor je het weet zitten jullie weer hier in de regen :D

veel liefs sabrien

thon en marianne zei

Ik had zo gehoopt dat het dubbel feest zou zijn vandaag.. De verjaardag van Romey (gefeliciteerd....en een dikke kus voor haar en jullie!!!!!)en het goede nieuws dat jullie morgen zouden kunnen vertrekken. Maar misschien komt dat nog. We blijven duimen. In iedergeval een hele fijne (verjaar)dag gewenst.
Knuffel, Marianne.

Marcel en Petra zei

Lieve Romey,

Vandaag be je 3 jaar geworden!! Van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Veel plezier met je feestje!!

Lieve Jor en Dion,
Van harte gefeliciteerd met de verjaardag van jullie dochter!
Het zal een bijzondere dag voor jullie zijn. Hopelijk ook een geweldige dag en komt het in orde met de LP!

Succes en veel plezier vandaag!!

Dikke kus van ons allemaal!

Annette en Mark zei

Dion en Jorna,

Van harte gefeliciteerd met de verjaardag van jullie dochter. Dat er nog veel (maar dan in Nederland) mogen volgen. Vind het nog steeds spannend om alle verhalen te lezen. Laat niet zo vaak (lees: bijna nooit!) een reactie achter, maar hoor natuurlijk veel verhalen via Mir. Ze krijgt nu ook echt de kriebels.

Het mooiste cadeau zou natuurlijk zijn: een LP (zoals al eerder is geschreven). Houd de moed erin en voor je het weet sta je weer in dit kouwe kikkerlandje.

Groet,
Annette

Mirjam Kamps zei

Lang zal ze leven Lang zal ze leven Lang zal ze leven in de gloria in de gloria In de gloria. Hieper de piep Hoera Hieper de Piep Hoera, Hieper de piep Hoera.

Zo dat is er uit, beter op blog dan op skype. Van harte gefeliciteerd wat ben je al een groe meid 3 jaar!! En dan nu lekker samen met papa en mama je veraardag vieren in Bolivia. Laten we hopen dat het mooie cadeaux ook nog komt vandaag en dat het gelijk een leuk afscheidsfeestje wordt.

Voor jullie alle drie, drie dikke verjaardagszoenen van ons allemaal

Veel liefs Kampsjes (bijna zonder duimpjes)

Tiemen, Anneke, Jonathan en Abigaïl zei

Romey van harte gefeliciteerd met je verjaardag

groetjes tiemen, anneke en Jonathan

Wierd en Carolien zei

Lang zal ze leven, lang zal ze leven, lang zal ze leven in de....gefeliciteerd met je verjaardag Romey!! Dion en Jorna natuurlijk ook gefeliciteerd! Wat zou het een leuk cadeau zijn; een eigen paspoort op je verjaardag. Hopelijk zijn jullie deze maand nog terug in Nederland. Alvast een hele goede vlucht gewenst! groetjes!

Sonja zei

Lieve Romey,
Hartelijk gefeliciteerd met je eerste verjaardag bij je nieuwe mamma en pappa. We hopen, dat jullie nu gauw naar Nederland komen, al zullen we dan wel de boeiende verslagen en de mooie foto's missen. We hopen je, als je in je nieuwe vaderland bent, gauw te zien. Veel liefs en knuffels.

vecht11 zei

lieverds, gefeliciteerd met Romey. wij zijn enige dagen uit de lucht geweest, we waren weg met de caravan maar nu in Zeewolde kon ik weer in de lucht.
wij gaan morgen of zondag weer naar huis en hopen dat jullie dan ook onderweg naar huis zijn.
een goede reis en tot ziens in Holland.
veel liefs van cobi en carl

de bottertjes zei

Lieve Romey,

Van harte gefeliciteerd met je 3e verjaardag. We hopen dat je een fijn verjaardagsfeestje hebt.

Jorna & Dion,

Gefeliciteerd met de verjaardag van jullie dochter. Hopelijk kunnen jullie dit heeeel gauw ook in Lelystad vieren.

Tante Tonny & oom Wim

Lammie zei

Van Harte met je verjaardag Romey en natuurlijk ook papa en mama.We wensen jullie met elkaar een hele mooie dag,en dat het nog mooier kan worden met een LP.Dikke kus van de Fam wielandt.

JJ zei

Hoera hoera romey van harte gefeliciteerd al weer drie jaar .De vierde doen we niet daar ,maar lekker in ons kippelandje. Ik hoop dat je lekker verwend bent door papa en mama en lekker hebt gesmult van de taart.jor en dion gefeliciteerd met jullie jarige job verwen haar maar lekker.En we duimen voor het super kado. Dikke knuffel janita en de boys.

nel en johan zei

Mama Jorna en papa Dion, van harte gefeliciteerd met de eerste en voor Romey derde verjaardag. Laissez-passer zal onuitwisbaar zijn uit jullie geheugen, maar daarom wel van pas komen de volgende keer!! We wensen jullie een heel fijne dag met jullie meisje en hopen, dat jullie spoedig kunnen vertrekken naar de plek waar haar toekomst met jullie kan beginnen. Liefs van ons XXX

Oom Iwan en Tante Nicole en Neefjes en Nichtje zei

lieve JARIGE JOP Romey,
Gefeliciteerd met je 3de verjaardag!!
van ons krijg je allemaal een hele DIKKE knuffel!!
En deze verjaardag is extra feestelijk geworden met het goede nieuws, dat je morgen lekker naar huis mag met je papa en mama. YES!!!!!!
Geniet maar lekker van je feestje.

lieve Dion en Jorna,
Ook jullie gefliciteerd met jullie jarige jopje.
Wat een SUPPER dagje is het geworden vandaag!
Het mooiste hadden jullie natuurlijk al (romey) maar...
het is vandaag nog mooier geworden!!
Geniet vandaag nog maar even extra van alles!

Heel veel sucses met alles inpakken en bij elkaar zoeken.
En dan gauw op weg naar huis!!!
(want ook wij hebben zin in een feestje)
Een hele fijne en veilige vlucht naar huis,en hopen dat het allemaal
mee zal vallen.

Veel liefs van ome Iwan tante Nicole Kyvon Kelson en Kenoa.