maandag 23 maart 2009

maandag 23 maart 2009

Het begon vanmorgen goed, lekker buiten ontbijten en daarna naar het zwembad. Helaas duurde het maar tot een uur of 12 toen betrok de lucht en werd het weer grauw en grijs. Dus gauw naar binnen, Romey op bed gelegd, Dion sporten en ik achter de computer.
Om 15:00 zou Franck ons komen halen om de identiteitskaart van Romey te gaan ophalen en daarna de legalisatie aan te vragen. Franck was mooi op tijd en wij op weg naar de "ZOO". Onderweg al dikke pret met wie we nu weer ruzie zouden gaan maken en toen we uitstapte deden we dit voor de voeten van de man die zaterdag alles moest sussen. Dat begon al goed hahahaha. Netjes in de rij en het is ook wel weer mooi om te zien hoe dat gaat.

1 Grote bak met vakjes waar dan de kaartjes in liggen, als de ambtenaar het niet kan vinden mag je ook gewoon zelf in al die bakjes kijken. Zie het al voor mij op het stadhuis: sorry mevrouw kan uw identiteitskaart niet vinden maar hier is de bak kijkt u zelf even......
Maar Romey's kaart was er en er stond inderdaad Romey op en geen Rosmery zoals op het afhaalpapiertje stond. Maar voor dat jullie nu denken dat alles van een leien dakje ging dan moeten we jullie toch teleurstellen. De klapper van de dag was namelijk dat wij pas vanaf 16:00 de kaart konden ophalen en dat het kantoor waar je de legalisatie aanvraagt om 15:00 sluit....ja dat dachten wij ook....het slaat weer nergens op!!!!

Er was even paniek bij Franck want hij had een heel schema van wat wij per dag moesten doen en omdat wij nu pas morgen kunnen legaliseren hadden we een dag vertraging en dat kwam niet goed uit. Het is namelijk zo dat morgen om 15:00 bekend is of de CC binnen is of niet, voor ons betekend dit dat wij dan weten of wij zaterdag naar huis gaan of niet, het is dus wel spannend morgen en wij houden onze vingers gekruist voor een goede afloop. Nu hebben wij vanmiddag gedaan wat wij anders morgen gingen doen, namelijk een papier halen waarop staat dat Romey mag vliegen in Bolivia ( en dat gaat dan weer gepaard met een kopie van een kopie van een kopie het is niet te geloven maar ik weet inmiddels mijn paspoortnummer ook uit mijn hoofd!!!) Dat papier gaan we morgen weer ophalen en dan gaan we de legalisatie van de identiteitskaart aanvragen en die kunnen we dan weer woensdag ophalen en dan kunnen we het paspoort gaan aanvragen.  Als morgen de CC binnen is gaan we morgen middag naar het consulaat om de Laissez-pazzer aan te vragen voor Romey en kunnen we zaterdag weg.

Ines had Franck verteld dat hij dit ons mocht vertellen en wij zijn er blij om want dan weten we tenminste of wij woensdag onze vluchten moeten gaan omzetten of niet. Morgen hebben we weer een gezellig dagje uit met de familie zoals Franck het noemt, we lachen er maar om want anders wordt je knettergek van alle bureaucratie die hier heerst. Gelukkig kunnen we goed met Franck en Christine overweg en hebben we vandaag ook weer dikke lol gehad. We zien wel hoe het loopt, in ieder geval hebben we het filmuurtje van Peruaanse Christine maar even afgezegd omdat we niet weten hoe het morgen en woensdag gaat. Als we donderdag niks hebben kan het altijd nog en anders is het jammer voor haar en ons maar dan gaat het hele feest niet door!!!

Om de zenuwen de baas te blijven hebben we onze fles rose maar mee naar boven genomen en die gaan we lekker opdrinken, dan weet IK in ieder geval dat ik lekker slaap want ik vind het wel spannend worden en dat gaat alleen maar erger worden naarmate morgen de dag vordert. Zometeen een nieuwe 24 aflevering kijken en dan lekker slapen....

10 opmerkingen:

JJ zei

Yes het wordt nu echt spannend gaat het lukken vast wel, niet alleen spannend voor jullie ook voor ons .We duimen met jullie mee . Nog even en holland hier we kom YEEEEEEEEEEEEES. groetjes janita en de boys

Mirjam Kamps zei

Ik heb nu al bijna geen duimen meer. Ik blijf doorgaan en hopen dat alles gaat lukken. Positief blijven denken allemaal en meeduimen. Wie weet helpt het en er mag toch wel eens wat goed gaan. Er heeft zo ontzettend veel tegen gezeten behalve die super kleine!

Veel succes en hoop op goede berichten.

Liefs Mir

sabrine zei

O wat spannend!

zal duimen dat alles nu goed verloopt, en dat jullie niks om hoeven boeken en gewoon zaterdag in het vliegtuig zitten naar huis naar alle de achterban in NL!

kijk nu alweer uit naar de blog van morgen, met misschien wel een verlossend woord!!!

suc6 vandaag met al dat papierwerk

liefs sabrien

liset zei

Ik sluit me aan bij de reacties van Janita, Mirjam en zus Sabrien... fingers crossed- duimen tot we erbij neer vallen!! en veel SUCCES!!!

knuff

Sjoerd en Nanda zei

Tsjonge tsjonge ze weten de spanning wel weer op te voeren he! Maar we zijn en blijven positief. Ga vandaag maar eens kijken of jullie huis er ook klaar voor is. Na 10 weken rust kijkt het ook vast uit naar wat leven in de brouwerij en een vrolijk lachend meisje dat door het huis rent. Ik zie het al helemaal voor me, jullie natuurlijk ook! Wij duimen ook mee!! dikke knuf voor jullie drie liefs mutti

Marcel en Petra zei

Niks geen relaxte vakantie! Gewoon kei hard werken, stressen en geduld hebben. Dus boek maar vast een echte vakantie! Dat hebben jullie wel verdiend.

Ook wij duimen voor jullie en hopen dat jullie snel weer naar ons kikkerlandje kunnen!

Liefs,
Petra en Sander

thon en marianne zei

Nou dan wil ik ook niet achterblijven en sluit me aan bij de rij 'duimers'..als het nu niet lukken gaat..! Spannend, spannend...
Wie weet lezen we morgen het verlossende woord.
Liefs, Marianne.

Tiemen, Anneke, Jonathan en Abigaïl zei

Ohh beste mensen die laatste stress dagen , wat staan ons die nog vers in het geheugen, bij ons was het nog zo dat we geen id hoefden end dus die stress hadden we niet bij ons was het meer dat de Conformidad niet kwam ja wel per fax maar niet officieel terwijl we te horen hadden gekregen te herbevestigen, dus zo gezegd zo gedaan , maar het is tot op het laatste moment spannend geweest. 17 uur voor vertrek laizzes passer , maar ons record is alweer verbroken met 13 uur voor vertrek.
We hopen dat jullie Zaterdag naar huis mogen vliegen in principe moet het kunnen. Maar ja in Bolivia weet je het maar nooit

heel veel plezier nog de laatste dagen in het land van jullie mooie dochter.

Groetjes Tiemen, Anneke en Jonathan

oeds, jeanet en kids zei

zo zeg dit zijn dan hopenlijk echt de laatste loodjes !!

heel veel succes de (duimen ,duimen,duimen) laatste dagen !!

groetjes van ons

De Poldertjes zei

Ook wij draaien duimen. t Is echt goede tijden slechte tijden, elke keer kijken of het verlossende antwoord er al is........zaterdag naar huis....
Ondertussen hier spreekbeurtstress voor Yvo. Nee hoor, maar mama moet natuurlijk helpen een mooie presentatie neer te zetten! En dan ook nog gehoord dat Roger gaat verhuizen, letterlijk naar de andere kant van de wereld, Australie. Snik, nog verder weg.
Maar een leuke ervaring voor hun natuurlijk.
Tot morgen.

Kus Ingrid.