donderdag 29 januari 2009

Donderdag 29 jan. 2009



Hier is ze dan onze dochter Romey

We konden deze blog wel beginnen met het verhaal van de rechtbank maar dat boeit niemand want iedereen zoekt gelijk de foto op en is stik benieuwd naar hoe haar naam is, dus starten we vandaag met Romey!

Vandaag moesten wij om half 3 bij de rechtbank zijn en om 2 uur zouden ze ons met de taxi ophalen. Dus zaten we om 2 uur keurig opgedoft in de hal van het hotel te wachten maar er reed van alles voorbij behalve onze taxi met daarin Ines , Franck en Christine. Zelfs de manager van het hotel begon zich een beetje zorgen te maken en geen discreet bellen met Ines, helaas die had haar telefoon uit, vervolgens ging Dion maar bellen met Franck. Geen probleem ze waren onderweg en zouden er met 5 minuten zijn, inmiddels was het 5 voor half 3 en enigszins ongemakkelijk begonnen wij ons wel te voelen want je wil nergens niet te laat komen en zeker niet bij de rechtbank! Maar goed uiteindelijk kwam de taxi (bleek auto van Christine onze tolk te zijn) en gingen we op pad, Christine kon geen parkeerplek vinden dus wij auto uit en in onze gala outfit over straat naar de rechtbank. Moet zeggen had mij de rechtbank iets anders voorgesteld, de helft lag in puin vanwege een verbouwing en de rest is zeg maar aan verbouwing toe! Ergens boven werden we op een bankje gezet met als achtergrondmuziekje een enorme drilboor...hoezo met elkaar communiceren. Uiteindelijk werden we om 3 uur binnen geroepen en toen was er even paniek want Christine was er nog niet en dan mogen ze niet beginnen want onze tolk ontbreekt. Christine was zich van geen kwaad bewust en kwam op haar dooie akkertje aanwandelen terwijl onze advocate Sandra driftig stond te gebaren dat ze moest opschieten. Goed dan kom je in een kamertje en daar zit dan de rechter die het hele verhaal gaat voorlezen, Christine vertaalt alles en er zitten mensen bij van een organisatie voor de rechten van het kind. Na het beantwoorden van een aantal vragen kwamen dan de verlossende woorden: wij mochten ons een beetje zwanger noemen (zelfs Christine schoot in de lach toen ze dit vertaalde voor ons) Vervolgens werd er nog 1 x gevraagd of wij echt niet gedwongen waren om te adopteren en of wij echt voor Romey wilde zorgen, toen dit bevestigd was kregen wij haar foto te zien! Nou dat was leuk want dit was een foto van toen ze 6 maanden oud was, dus Ines riep gelijk dat ze er zo niet meer uitzag! Vervolgens wachten op het papiertje dat ons toestemming gaf om naar het weeshuis te gaan en daar gingen we, leuk in onze gala outfit weer over straat want Christine stond 2 blokken verderop geparkeerd.

Eenmaal in het weeshuis moesten wij wachten op de psychologe en de sociaal werkster voordat wij Romey te zien kregen, dit duurde ook nog wel even maar rond half 5 kwam dan eindelijk ons kleine meisje binnenwandelen. Helemaal netjes aangekleed en opgedoft en super verlegen, het is ook wat allemaal mensen in een hok die foto's maken en zeggen dat dit nu jouw papa en mama zijn. En papa en mama die maar aan je plukken en in een vreemde taal tegen je praten, kan mij voorstellen dat ze zich opgelaten voelde. We hadden een tekenbord voor haar gekocht en het uitpakken vond ze wel leuk en toen begon ze wat te ontdooien. Wat ons wel opviel is dat ze heel rustig bij ons op schoot bleef zitten alleen mijn panty vond ze in het begin wel wat eng daar wilde ze niet aan voelen. Toen er ook nog een zak snoep kwam was het ijs gebroken (hoor nog iemand een tip geven: de liefde van een kind gaat nu eenmaal door de maag). We mochten haar meenemen naar de tuin van het tehuis waar we wat met haar hebben rondgelopen en geschommeld etc. Om 6 uur kwamen ze eten brengen en mochten wij haar eten geven, geloof mij ik heb in mijn hele leven een kind nog nooit zo zien eten. Kan het bijna niet eten noemen leek meer op schrokken, hele lepels rijst met ananas gingen in een rap tempo naar binnen, het leek wel eten wat je eten kan voordat er iemand anders ermee vandoor gaat. Dion en ik kregen regelmatig ook een hapje van haar dus ze wil wel delen. Daarna ging ze keurig haar bordje wegbrengen en moesten wij plaatsmaken want dat bordje moest weg! Christine kwam ons melden dat wij langzamerhand weg moesten dus hebben wij Romey naar haar slaapzaal gebracht waar wij met een handkus afscheid hebben genomen, moet zeggen had haar het liefste gelijk meegenomen want het rook daar niet echt lekker fris! Ze vond het allemaal wel goed maar toen ze dag moesten zeggen zag je haar wel een beetje vragend kijken van wat gaat er nu weer gebeuren. Morgen mogen we haar zelf wassen en pyama aantrekken dus dat is een iets leuker afscheid dan. Wij gaan nu lekker slapen en wensen jullie veel plezier met lezen 

29 opmerkingen:

Mirjam Kamps zei

Wat een heeerlijk meidje !!!

Liefs Mir

Oom Iwan en Tante Nicole en Neefjes en Nichtje zei

ome dion tante jorna en natuurlijk
ROMEY!ik had alles bedacht behalve deze heele mooie naam.
ik ben heel blij met mijn mooie nichtje een heele dikke kus voor jullie 3tjes van kyvon.

Oom Iwan en Tante Nicole en Neefjes en Nichtje zei

Kénoa zegt: nieuwe kindje vind ik lief! Kusje van Kénoa!

Oom Iwan en Tante Nicole en Neefjes en Nichtje zei

Ik vind het heel lief meisje!
Dikke kus voor allemaal! Van Kelson

Mirjam Kamps zei

Hoi Jorna en Dion.
Wat een lief kindje hebben jullie.
En een hele leuke naam.
Ik kan niet wachten tot dat jullie hier zijn.
Ik vind haar zo lief en schattig.
dikke kus maaike

Oom Iwan en Tante Nicole en Neefjes en Nichtje zei

Gefeliciteerd met jullie dochter!!Tjonge jonge ze is het wachten waard geweest! Op de foto ziet ze er niet verlegen uit! Wat een kanjer.Wij gaan natuurlijk niet 10 weken op beschuit met muisjes wachten,wij nemen dit als ontbijt vandaag !!! We gaan jullie vandaag nog wel ff proberen te bellen!
Liefs van oom Iwan en tante Nicole

De Poldertjes zei

Lieve Dion, Jorna en ROMEY,

Vanmorgen meteen met de hele familie voor de computer, hoe bedoel je nieuwsgierig!! Wat een schatje zeg! En een prachtige naam. Nou, de roze champagne staat al koud hoor!

Dikke kus,
De Poldertjes.

liset zei

Allemaal goed nieuws!! Heel veel plezier met deze leuke tijd van kennismaken en echt papa en mama zijn!!

Dikke knuffels je oude buuffie

Arjen, Annet, Quint zei

Dág Jorna, Dion én Romey!!

Wat geweldig nieuws, dus als eerste van harte gefeliciteerd!!! Én wat een mooi meisje! Echt een heel lief koppie!
Gaaf hoor dat we het zo kunnen volgen en dat doen we dan ook iedere dag, we zien uit naar jullie volgende bericht! Heel veel plezier en vooral geluk samen!

lieve groetjes Arjen Annet en Quint

Niels en Mariëlle zei

Hi!

Wauw wat een mooi meisje zeg! En leuke naam hoor. We leven allemaal met jullie mee en de hele familie Wielandt zat vanochtend vroeg al jullie wondertje te bekijken.
Namens ons allemaal dan ook van harte gefeliciteerd met jullie dochter.
Ik zal mn moeder leren hoe zij zelf berichtjes aan jullie kan achter laten, want ze wilt jullie heel graag zelf feliciteren!

Heel veel liefs
Niels & Mariëlle
André & Lammie
Arjen, Annet & Quint

Richard zei

Van Harte!!!!

Lekker ding hoor, en nu maar genieten veel plezier!

Groetjes Bo Bas Jo en Rich

Jan en Greet zei

Als eerste van harte gefeliciteerd met jullie dochter. Wij zijn erg trots op jullie. Uiteindelijk na veel moeite hebben wij de verhalen kunnen lezen en kopiëren zodat wij alles rustig kunnen nalezen en onze nieuwe kleindochter kunnen bewonderen. Romey ook gefeliciteerd met haar nieuwe papa en mama. Wat een mooie naam! Hele dikke kus Jan en Greet

Robbert van Zoonen zei

Goodmorning happy family!

Gaaf man, eindelijk is het dan zover en ze is zeker het wachten waard geweest! Enthousiaste en mooie meid zeg!
Had zo een mix van jullie beide kunnen zijn, haha geweldig!!
Samen maximaal genieten van dit mooie avontuur. Ennuh, echt een stoere naam joh Romey..leuk!
Have fun, gr Robbert

Marcel en Petra zei

Lieve Jor en Dion,
Wouw, wat een lief en mooi meisje! Gefeliciteerd met jullie kleine meid! Leuke lach heeft ze! Volgens mij gaat ze erg verwend worden! Iedereen is nu al dol op haar.
We hopen ook gauw kennis met haar te kunnen maken. Tessa is al aan het knutselen voor Romey!

Dikke kus,
Marcel, Petra, Tessa en Sander

P.S. erg, maar waar ... ik lijk op oma! (Snif)

Eric zei

Jorna en Dion,

Van harte gefeliciteerd, ziet er schattig en lief uit!

Eric & Ilse

Anoniem zei

Gefeliciteerd, het was de lange "zwangerschap" zeker meer dan de moeite waard. Wat een mooi meisje!

Ben ook erg blij met wat kleur in de familie. Al dat blond gaat weleens vervelen. Hoewel door al dat blond, ga je je vanzelf ook, heel soms, blond gedragen... Dus opgepast! :-P

Heel veel liefs,
Eva (en Sebastiaan leest ook mee vanuit Wenen)

de bottertjes zei

Hallo Jorna & Dion,

Van harte gefeliciteerd met jullie dochter. Ze ziet er fantastisch uit. Romey (ook al spreek je nog geen Nederlands) van harte welkom in de familie.

tante Tonny & oom Wim

thon en marianne zei

Wat een liefs meisje......ik ben zo blij voor jullie dat het eindelijk zover is. Ik zit aan de PC gekluisterd om jullie berichten te volgen.
Liefs, Marianne ook van Thon natuurlijk

Jeroen zei

Ha Dion & Jorna!

Van harte proficiat met jullie ongelooflijk vrolijk en een beetje ondeugend ogende Romey! Echt geweldig voor jullie dat hét moment dan eindelijk daar is! Geniet er met volle teugen van! En dat idee van Iwan & Nicole met die beschuiten spreekt mij ook wel erg aan, alleen gebruik ik vruchtenhagel, da's NOG meer feest (en ik heb geen rose muisjes...)!!

Geniet maar lekker van mekaar!

Groeten Jeroen & Rosanna

Rob zei

Hallo Jorna & Dion,

Geweldig om dit te lezen.
Zit met kippevel achter de PC
Ben hartstikke blij voor jullie en Romey.
Nou Pa & Ma, het wachten meer dan waard he? Wij gaan jullie avontuur volgen.

Enne...niet te veel snoep geven he?

Heel veel warme groetjes uit Tilburg!

De Golfballen zei

Daar is ze dan eindelijk vol in beeld......,
Ons kersverse nichtje met de verassende naam Romey!

Tussen Lelystad en Almere in middels mobiel internet de eerste foto's aanschouwd.
Vandaar ook de late reactie tussen alle verhuisdozen!
Waarschijnlijk wél de eerste die opa en oma in het internetcafe in de bergen belde om te feliciteren!

Zie je wel Jor...alle zorgen voor niets!Een poepie.
En tenger en iel dat heb ik ook nog niet kunnen ontdekken.
't is dat ze uit Bolivia komt maar op de foto zien we Hollands welvaren,hahaha.

Geniet van elkaar en voor nu veel liefs van,

Tante Joyce,Ome Roy en nichtje en neefje Robin-Jade en Maxime.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Marcel en Petra zei

Lieve Jorna en Dion,

Het lukt tante Corry niet om een berichtje achter te laten, vandaar dat ik dat even doe. Ze probeert in het weekend een account aan te maken, zodat ze zelf een berichtje achter kan laten.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Lieve Jorna en Dion,

Van harte gefeliciteerd met jullie mooie dochter Romey.

Dikke kus van tante Corry

JJ zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
JJ zei

HEEEE JORRETJE EN DION.
Ook ik kijk graag met je mee .
En wat ik zie is zeker de moeite
waard wat een heerlijk kind .
En de naam is super heel veel plezier met ROMEY .Wij blijven jullie volgen .
Een dikke knuffel uit ketelhaven
groetjes JJ

oeds zei

Hoi Dion en Jorna,

gefeliciteerd met jullie dochter Romey. Parachtige meid. Heel veel geluk met z'n drieen. We blijven jullie vogen,

Groetjes

Oeds, Jeanet, Rick en Rosanne

Barteld zei

Hoi Dion en Jorna,
We zijn ontzettend blij voor jullie dat jullie dan eindelijk de kleine meid hebben gezien. Wat een plaatje. Geniet van elkaar en we hopen haar gauw eens te ontmoeten.

Groetjes Barteld, Miranda en onze wondertjes

Annette en Mark zei

Gefeliciteerd met jullie meisje en wat een mooie naam! Wat een heerlijke meid. Succes de komende periode met alle ambtelijke molens...... en die draaien helaas vaak veel te traag.
Annette

Yvonne zei

Van harte gefeliciteerd met jullie mooie dochter en haar even zo mooie naam! Geniet van alles wat jullie samen mee gaan maken!
En wat leuk dat jullie iedereen zo goed op de hoogte houden, leuk om alles te lezen en de foto's te bekijken!
Groetjes yvonne

Unknown zei

Lieve Dion en Jorna,

Van harte gefeliciteerd. Dit is fantastisch nieuws. Geef een dikke knuffel en kus aan jullie mooie dochter. We komen haar zeker bewonderen als we in Nederland zijn!

Liefs van Roger, Nathalie,
Yorick & Marit uit Thailand