vrijdag 30 januari 2009

vrijdag 30 jan.2009


Vanmorgen eerst maar even gebeld met de opa's en oma's want die wilde natuurlijk van alles weten over hun nieuwe kleinkind, was wel weer lekker om het thuisfront te horen. Daarna lekker ontbeten en toen wij de hal in kwamen lopen was onze taxi chauffeur er al (hoezo dit is toch Bolivia???) en na een kort ritje kwamen we bij het weeshuis aan. Doorgegeven hoe laat we weer terug wilde gaan en toen naar binnen. De eerste die wij tegen kwamen was de directrice van het weeshuis die gelijk van alles begon te vragen en ons vervolgens toestemming gaf om Romey te bezoeken. Wij waren in de veronderstelling dat ze nog in bed lag maar madame zat al in de eetzaal aan een soort broodkoek. Helemaal gelukkig was ze niet want ze was aan het huilen toen wij aankwamen (jaja dat kan ze ook hebben we vandaag gemerkt). Na het eten zijn we de hele morgen met zijn 3-en in de tuin geweest, er was een vrijwilligster uit Nederland jarig vandaag en die had allemaal traktaties gemaakt. Een kikker van papier met een ballon en een zakje chips, nou jullie hadden dit moeten zien in het echt ongeveer 60 kinderen wisten niet hoe snel ze de ballonnen uit die kikker moesten halen en het zakje open krijgen. Het was wel leuk om dit te zien. Romey bleef braaf op het bankje zitten maar nadat wij haar geroepen hadden kwam ze ons ook chips brengen. Er zijn heel veel ballonnen gevechten gevoerd onder andere door ons kind die er lustig op los mept! (hoezo timide meisje ????) Daarna zijn wij weggegaan en dat viel niet helemaal goed maar omdat de ballon 
 
 gaf ging het redelijk soepel. Buiten stond onze taxi alweer klaar...bijna eng. 

Wij zijn naar de supermarkt gegaan en daarna geluncht, na de lunch was het tijd om te skypen met de hele familie Raven, leuk hoor iedereen even in beeld en allemaal met dezelfde grijns op het gezicht gebeiteld (bij ons niet veel anders want het is ook gewoon leuk) Gelijk even een luizencursus gekregen van tante Nicole, nou die was welkom want geloof dat ik er daarna 1 uit mijn eigen haar heb geplukt (dit is niks voor mij). Taxi was weer op tijd...begin mij af te vragen of ik echt nog wel in Bolivia ben zo soepel gaat dit. 
 Toen wij aankwamen in het weeshuis lag Romey nog te slapen dus mochten wij haar zelf uit bed halen en op de wc zetten ( gisteren dachten we nog dat ze niet zindelijk was omdat ze een luier om had maar ze blijkt best al redelijk zindelijk te zijn kwamen wij achter vandaag) Er zitten ongeveer 30 kinderen in haar groep met 1 leidster dus jullie kunnen je voorstellen hoe dit gaat. Het is echt een gebler van hier tot tokio alles loopt door elkaar trekt aan elkaar en slaat elkaar en ergens daartussen zaten wij. Na ongeveer een uurtje had iedereen pis en kaka gedaan en konden we aan het drinken beginnen, beetje geholpen met uitdelen en opruimen en daarna naar buiten. Romey had haar foto's van ons mee dus ieder kind stond daar aan te trekken net als aan haar knuffel. Dit was iets teveel van het goede dus de waterlanders kwamen weer tevoorschijn en iedereen die te dicht in de buurt kwam kreeg een tik of werd weggeduwd! Na het spelen was het tijd voor het avondeten, moet zeggen heb diep respect voor alle leidsters daar het is een beste klus om 30 kids aan tafel te krijgen. Eten gaat in een tempo dat is echt onvoorstelbaar en iedereen die klaar is gaat terug naar de zaal om in de badkamer gewassen te worden voor het slapen. Geloof mij dit is echt een slagveld..... de leidster loopt heen en weer dus ik (jorna) stond met 30 kids in een badcel omdat dion aan het afruimen en schoonmaken was. Voor je er dus erg in hebt staan er 10 kinderen aan je te trekken die moeten pis of kaka doen, dat gaat nog wel alleen de andere 20 hebben in de tussen tijd de kranen open gezet van de wastafels om vervolgens alles te vullen met water wat ze tegenkomen en die dan lekker rond te spetteren een soort indoor zwembad zeg maar. Dion was inmiddels ook op zaal dus 1 voor 1 de kids over het hek gezet om de badcel leeg te krijgen, je voelt je net oom agent. En dan denk je dat je alles voor elkaar hebt blijkt er 1 in zijn broek gekakaat te hebben, wat een lucht!!!!!! Een paar kids riepen mama kaka en vervolgens stampen 29 vrolijk door de kaka op het tapijt heen (gelukkig had dion Romey op de arm) Jullie zien het we zijn na vandaag door de vuurdoop van kaka,pis en luizen heen (die ons kind helaas ook volop heeft) Afscheid nemen vond Romey niet echt leuk dus besloten om morgen iets eerder weg te gaan anders is het iedere keer precies voor het slapen gaan en we willen niet dat dit een probleem gaat worden. Taxi was er alweer ja echt waar!!! (als je maar genoeg betaalt zegt dion) en op naar huis waar we eerst maar even onder de douche gekropen zijn! Voor de liefhebbers hebben we weer wat foto's van vandaag geplaatst, geniet ervan en tot morgen.

13 opmerkingen:

Oom Iwan en Tante Nicole en Neefjes en Nichtje zei

Leuk! weer nieuwe foto's voor vandaag. Kunnen we de hele dag weer naar kijken! Nou jullie hebben je vuurdoop wel gehad met 30 kinderen in bad doen. Maar dan is straks 1 meisje in bad doen natuurlijk appeltje eitje haha! Uit jullie verhaal blijkt wel dat ze niet zo verlegen is als gedacht, ik denk dat we de kids vast op een zelfverdedegings curses sturen! We vonden het skypen gister ook super de kids zijn erg onder de indruk. Het was goed 2 van die super blije mensen te zien!!
Succes vandaag ! Liefs van ons!

Mirjam Kamps zei

Leuk zeg al die verhalen en foto's. En met al die kids om je heen kan je goed oefenen natuurlijk. Hoe gaat dat met de taal ? Begrijpen jullie elkaar een beetje? Het zal wel een beetje handen en voetenwerk worden of niet dan.Veel plezier met Romey en al die andere schattige kindjes. Liefs Mir

De Poldertjes zei

De foto's zijn super, en moesten wel lachen om jullie verhaal!! Zag het al helemaal voor me. Nog even, en dan zijn jullie lekker met z'n drieen.

Dikke kus van ons.

Trouwens Jor, ze zoeken nog luizenmoeders op school!!

boukje zei

Van Harte Gefeliciteerd met jullie prachtige dochter en ze heeft nu ook een prachtige naam (hier een discussie of je uitspreekt Romi of Romee, Iwan zei nu Romee!!!ok!) Je schrijft harstikke leuk het is een genot dit allemaal te lezen. Bij jullie thuis is alles okee.
Heb al eerder een reaktie gestuurd maar natuurlijk iets fout gedaan! Heeeeeeeel veeeeeel plezier en goed wassen he?
Kus Boukje

Robbert van Zoonen zei

Iedereen is weer helemaal bij! Leuk man, al jullie avonturen zo te lezen. Het is natuurlijk ook een groot en leuk avontuur en het wordt steeds leuker! Behoorlijk acief en levendig dametje al volgens mij, lachen man! Gisteren al rond huppelend in een mooi 'prinsessen-pakje', echt leuk!

Met de catalogue lopen we een beetje achter..., ben alleen maar druk met http://www.dionenjorna.blogspot.com door te sturen naar iedereen, hahaha! Eventjes een link naar onze site op jullie blog zetten, want volgens mij scoort jullie blog meer hits dan www.raven.nl ;-) Fijne dag and have fun! Gr Robbert

Mirjam Kamps zei

lieve romey,

Kom maar snel hier naar toe dan kan ik met je spelen.

knuffel van Renske

tfgordcvbhoghbnkjipqydytthb (helemaal zelf getypt Romey begrijpt het vast wel)

Mirjam Kamps zei

hallo jorna en dion
hoe gaat het et jullie met ons gaat
het goet. Ik vint het leuk om romey
te zien op de compuuter en ze ziet er leuk uit.

kusjes ilse

jasper zei

hey hey:)
ik zie dt jullie het goed maken...en dat jullie een mooie dochter hebben..hoop dt jullie het verder na jullie zin hebben...de winkel is nog net geen puinhoop:P hehe... doe dr maar de groetjes...

groetjes jasper

Ronald Laagkemper zei

Wat een dag vandaag, opnieuw met veel plezier jullie blog gelezen. Wij kijken nu al uit naar jullie volgende update. Hebben jullie ook al met filmpjes van de kleine meid gemaakt ?
En ook van ons de opa'a en oma's van harte gelukgewenst met jullie prachtige kleindochter !

Senne Lois Milo zei

Wat een schatje....Leuk die verhalen ben je er meteen aan gewend!!!! Lang leve het internet.
Veel plezier, gr. van ons.
Mirella,Senne,Lois,Milo en ik

henk en mieke faas zei

lieve jorna, dion en romey, een leuk en ontroerend verslag, jullie worden direct al met de neus en vingers in de feiten gedrukt, maar ja, nu een dertigtal en straks lekker van 1 meissie genieten en verwend laten worden door opa's en oma's, nog een fijne tijd in bolivia en we leven met jullie mee! liefs en groetjes van henk en mieke.

Herman en Gerrie zei

Hallo Dion en Jorna,
Wat een mooi kindje!! En wat geweldig dat ook wij kunnen meekijken. We hoorden van Sjoerd van jullie weblog. Herman had even gebeld omdat hij toch wel een beetje "veel" nieuwsgierig was hoe jullie het hadden in Bolivia. Hopelijk gaat alles zoals jullie het graag willen. We blijven kijken.
Lieve groet,
Herman, Gerrie en Robin

Herman en Gerrie zei

Hallo Dion, Jorna en Romey,

wat fijn dat goed met jullie gaat! Via de filmpjes weten we nu ook dat Romey's naam anders uitgesproken wordt dan wij dachten... Wat kan dat kind aanstekelijk lachen zeg!! Herman en ik zaten allebei mee te lachen. En Jorna... zaalvoetbal? Natuurlijk gaat ze op veldvoetbal. In Dronten hebben ook damesvoetbal!! Dion, ik moet nog van Herman doorgeven dat hij in april een weekje gaat vissen met Marco/Rob(Vlemmix) in Etangs de L'Abbaye... Net of jij dat nu belangrijk vind... hahaha...
Lieve groeten uit Wezep