donderdag 19 maart 2009

donderdag 19 maart 2009

Blij om te lezen dat mijn papa en mama weer veilig terug zijn uit Oostenrijk! Vandaag was het weer bewolkt en regenachtig, 't begint te vervelen hahaha maar goed dan kunnen we vast weer wennen aan het Nederlandse saaie weer (al is het volgens mij bij jullie best goed!) Tsja en papa moest even werken dus ben ik met Romey foto's gaan maken van het hotel voor Jose zijn website. Jose zag mij bezig en heeft gelijk even de nieuwe site laten zien en ik moet zeggen dat ziet er goed uit en zou niet weten waar hij onze foto's voor wil gebruiken maar goed......

Toen we eenmaal achter de computer bezig waren zijn we gelijk maar in het kader van hoe versier ik mijn bakkie koffie op you tube gaan kijken onder het kopje " Latte art" . Nou dan weet je niet wat je ziet, ze kunnen echt van alles maken op je kopje koffie en wij hebben vandaag geprobeerd de Taj Mahal in het koffieschuim te maken. Moet zeggen ondanks de beperkte middelen (melkkan heeft hier te korte tuit, en chocoladebus heeft een te brede tuit) zag het er wel leuk uit en hebben we in ieder geval een kwartier lang lol gehad en was zelfs de koffie nog warm hahahaha.

Het is vandaag "papa-dag" in Bolivia dus Dion was al helemaal blij dat het "papa-dag" was want dan krijg je kadootjes! Helaas voor hem wonen wij hier niet en telt het dus niet (zal ff lekker worden, moederdag komt eerst dus hij moet gewoon op zijn beurt wachten) Franck belde ook nog dat wij pasfoto's voor Romey moesten maken voor haar paspoort en identiteitskaart dus zijn we vanmiddag met Franck en Christine op pad gegaan, nou dat was een leuke toer. Eerst foto's maken, zitten we daar te wachten blijkt het nog wel een uur te duren voordat ze klaar zijn en wij maar gezellig zitten kletsen daar op het bankje in de veronderstelling dat ze met 15 min. klaar waren. Goed dan maar naar het consulaat om het aanvraagformulier op te halen voor Romey's Laissez-pazzer, zit de deur dicht en dacht Franck dat ze al weg waren maar die mevrouw was er nog wel. Wat Franck wilde kon niet want daar hadden ze weer andere papieren en kopieen voor nodig dus hebben we alleen het aanvraagformulier en jippie jee het is gewoon in het Nederlands (lekker makkelijk!!! dat snappen we nog wel na 8 weken). Nu moeten we maandag weer terug met de rest van de bijbehorende zaken en kan het formulier naar La Paz worden opgestuurd (zie niet in waarom het daar heen moet maar ben gestopt met vragen want hoor iedere dag wat anders, dus ben ik vanaf nu gewoon zo'n aapje van horen,zien en zwijgen en ga pas weer gillen na volgende week woensdag!)

Daarna moesten we nog even bloemen halen voor de vrouw van Jose (ja opa Sjoerd die schuld is ook ingelost).Botst er een brommer tegen de achterkant van de auto van Christine, dus Franck eruit en die vent schelden dat Christine fout was want ze reed achteruit, hoezo ze ging de hoek om??? Maar goed, boel gesust auto geparkeerd en op naar de bloemendames, dus wij vol overgave met onze Boliviano's in de aanslag voor een bloemenkraam kost een heel bloemstuk 35 Boliviano's (is ongeveer 4 euro) in Nederland kost dat gewoon een dikke 20 euro hahaha, dus wij dachten doe eens gek met het geld van opa Sjoerd we kopen er nog een bos bloemen bij voor 50 Boliviano's en de rest zit in een heerlijke cappuccino, waarvoor dank hahahaha..........
Goed toen maar naar de fotozaak om de foto's op te halen, bleek dat ze daar zaten te eten en dat we na een kwartier wel konden terugkomen. Nou was het vandaag : ik luister echt niet naar jullie dag, dus leek dat ons niet zo'n goed plan aangezien Romey al aan de bos bloemen had zitten plukken, het aanvraagformulier zowat doorgescheurd had en niet stil wilde blijven zitten. Op naar het hotel dus. Gelijk de bloemen bij Jose afgeleverd en Dion wilde nog even geknipt worden......het is kort maar ook wat scheef en dat was de reden dat ik niet wilde dat hij ging maar goed...ach met zijn woeste wilde haardos valt het niet echt op en gelukkig groeit zijn haar snel. Ondertussen gooide Romey ook nog even een beker water over het tapijt heen (gelukkig niet de Adez die zo lekker plakt) dus mama was er wel klaar mee voor vandaag. Volgens mij komt er storm of zo...

Vanavond heerlijk gegeten, rijst met gegrilde garnalen en omdat het "papa-dag" was vandaag kregen wij het eten vandaag van het huis. Nou dat smaakte goed. Nog even gezellig met Jose's vrouw gekletst die alvast bedankt voor de bloemen zei die ze nog niet eens had gezien maar waarvan ze wel wist omdat Jose haar had gebeld. Dus bij deze opa Sjoerd: Bedankt fur die blumen. Een cappuccinootje na, dit keer zonder Taj Mahal en dan gaan we nu lekker slapen.

2 opmerkingen:

liset zei

Goedemorgen deze morgen! Het is hier inderdaad beter weer aan het worden! zonnetje schijnt de lucht is blauw :) dus kom maar gauw hihi!!

Zo te lezen was het weer een dagje met genoeg zucht momentjes voor jullie met al die foto's en papierwerkjes... Nog even volhouden.. het zit er bijna op!

Zo te horen zijn ze daar creabea met koffie hihi! zijn daar ook foto's van ;)...

Succes met de foto's halen vandaag als jullie dat gaan doen en verder een fijne dag!!

Wordt hier ook tijd voor een kopje koffie :)

thon en marianne zei

Nog een weekje en dan kunnen julie misschien aan de terugreis beginnen. Ik hoop echt dat het nu eens meezit. Jammer dat we op Romeys verjaardag niet even langs kunnen komen.
Het zal vreemd zijn strak zo zonder blog. Het hoort zo bij mijn dagelijks ritueeel en ik geniet er elke dag van. We zullen proberen het mooie weer van hier voor jullie vast te houden dan is het straks niet zo wennen.
Nog even sterkte met de laatste loodjes...
Liefs, Marianne.