vrijdag 20 maart 2009

vrijdag 20 maart 2009

Het was vanmorgen weer 1 grijze boel toen we wakker werden, het was ook best fris. Dus allemaal dikke trui aan en op naar het ontbijt. Ze hebben hier inmiddels ook begrepen dat als het zulk prut weer is het lekkerder is dat ze de tuindeuren gesloten houden, scheelt hoop kou!
Ines had vanmorgen ook gebeld dat wij tussen 10:30-11:00 bij Sandra op kantoor moesten komen om weer een papier te tekenen. Goed in mijn beste Frans/Spaans uitgevogeld waar dan het kantoor van Sandra was en na het ontbijt gelijk op pad. 

Omdat we ook nog de pasfoto's moesten ophalen hebben we onze vaste taxichauffeur Silver weer gebeld om ons op te halen. Die was mooi op tijd en wij zijn als eerste de foto's gaan halen en daarna door naar Sandra. Heerlijk Silver snapt altijd precies wat de bedoeling is en vind niks een probleem, fijn zo'n taxichauffeur! Bij Sandra waren we binnen 2 minuten klaar (jajajaja alles klopte, het waren gelukkig alleen namen en geen paspoortnummers hahahahaha) dus toen zijn we maar gaan lopen en uiteindelijk kwamen we weer op la Cancha uit. 
 Dat was mooi want ik wilde nog wat haarelastiekjes voor Romey kopen aangezien ze er al een aantal op mysterieuze wijze heeft laten verdwijnen. Gelukkig was het eerste winkeltje wat we tegen kwamen er gelijk 1 met haarfrutsels dus dat ging goed en hoefde we niet La Cancha in te duiken. Daarna op zoek naar een taxi zodat we naar het hotel konden. Eenmaal in het hotel eerst een bak koffie en vervolgens computer aan om te skypen. Achter een volgens geskyped met oom Iwan, tante Nicole en kids (leuk om te zien dat jullie ook nog weten hoe klap eens in je handjes gaat hahaha, Romey was zeer onder de indruk van dit tafereel) en daarna met opa Jan en oma Greet (en opa je was niet opvoedkundig bezig door te zeggen dat ze van JOU wel een koekje mocht!!!! je mag niet stoken in de opvoeding van je kleindochter) en als laatste met opa Sjoerd en oma Nanda (was kort maar krachtig).

Inmiddels was het half 4 en dan zouden Annelis en Annermaria komen met Mijail en Ariel. Het weer was niet echt geweldig dus hadden wij al bedacht dat we maar naar Globos zouden gaan. Maar toen ze hier waren klaarde het toch een beetje op, en omdat het zwembad warm was zijn we toch gaan zwemmen. Eerst wilde de heren niet maar toen Dion met Romey in het zwembad was vonden ze het toch wel leuk, doordat het weer niet zo mooi was hadden ze geen zwembroek mee en bandjes. Dus Dion met Mijail op de arm en Annemaria met Ariel op de arm (ze hadden wel extra onderbroek meegenomen dus dat ging goed) Ze vonden het wel leuk maar Dion zei wel dat hij kon merken dat Mijail het een beetje eng vond want hij hield Dion stevig vast!

Toen er ook nog ijs met vruchtjes kwam wilde natuurlijk iedereen het water uit om te eten. Wat een heerlijk gezicht dat wij met zo iets simpels 2 (eigenlijk 3 die van ons ook) blij kunnen maken, de ijsjes vielen zeer in de smaak. En we hebben ze gelijk maar uitgenodigd voor Romey's feestje van volgende week en ze komen ook!!!!! Ze nemen zwembroek en bandjes mee dus als het mooi weer is kunnen ze weer lekker samen zwemmen. Romey vond het wel leuk dat ze er waren maar je kon ook wel aan haar merken dat ze wat jaloers wordt dan. Toen Dion met Mijail ging voetballen vond ze dat toch wel minder, het is toch haar bal en haar papa!!!! Dat zij ook met ons knuffelen vind ze ook niet echt je van het hahaha. Dat gaat dan nog wat worden met al die neefjes en nichtjes die bij thuiskomst ook met haar papa en mama willen knuffelen. Inmiddels was het alweer half 6 en moesten ze weer terug naar het weeshuis, Ariel wilde wel bij ons blijven maar Mijail wilde toch liever met Annelis mee (had verwacht dat het andersom zou zijn). Annelis heeft ze uitgelegd dat ze volgende week weer hier komen en dat Romey dan jarig is, wij vinden het super leuk dat ze komen en zijn blij dat we het gevraagd hebben!!!
We hebben ze even uitgezwaaid en Romey was daarna weer helemaal dol. Volgens mij dacht ze echt, gelukkig papa en mama blijven bij mij en gaan niet met die 2 mannetjes mee. Het was allemaal wel minder heftig als toen we in het weeshuis waren maar ze vind het toch wel vreemd allemaal. Kan mij wel wat bij voorstellen maar ze moet ook leren dat ze papa en mama soms wel eens moet delen en of dit nu volwassenen zijn of kinderen dat maakt niet uit. Zo meteen nog even lekker eten en dan maar vanavond op tijd naar bed want morgen om half 9 komt Ines ons halen en gaan we op pad voor die identiteitskaart van Romey (hoop echt niet dat er al 40 man zit als wij komen....) Maar daarover morgen meer!!!


2 opmerkingen:

Marcel en Petra zei

Opa's ... Wen er maar aan, Jor. Ze kunnen het niet laten om een beetje te stoken.

Het is nu zaterdag 21 maart en dat betekent dat oma jarig is. Dus ... gefeliciteerd met oma.

Gezellig zo'n dagje met die jongens. Wel fijn dat het weer toch nog een beetje opklaarde. Lekker in het zwembad met z'n allen. Het zijn echt leuke jochies... jammer dat je ze niet mee kunt nemen.

Zo, ik ga nu weer een wasje ophangen (net ook al gedaan) en dan wat boodschappen doen en cadeautje kopen voor oma.

Hopelijk hebben jullie weer een mooie dag en kunnen jullie genieten van het zwembad en het zonnetje. Veel plezier vandaag.

Groetjes,
Petra en de rest

Mirjam Kamps zei

Beetje slecht bereik hier in limburg maar na een dag is het uiteindelijk toch gelukt. En ben ik weer helemaal bij met lezen. Ik begon alweer een beetje af te kicken het is al 12.00 uur dus vrij laat meestal lees ik het al voor 8.00 uur. Het wordt volgens mij een gezellig druk feestje voor Romey haar verjaardag. Wij gaan als Noor wakker is even lekker shoppen in Maastricht. Fijne dag vandaag en veel succes met de papieren en ik hoop dat het niet te druk is daar. Kus Mir


Ik heb een mooie kleurplaat gemaakt en ga straks zwemmen in mijn nieuwe badpak. We zijn nu naar het huisje en ik vind jullie heel lief en ik ben naar de speeltuin geweest en noor is er ook. Knuffel van Renske voor Romey