zondag 1 maart 2009

zondag 01 maart 2009

Het was vandaag helaas weer geen mooi weer, vanmorgen toen we wakker werden scheen de zon volop maar tegen de tijd dat wij beneden waren om te ontbijten was hij vervangen door een dik wolkendek. We hebben wel buiten ontbeten maar echt lekker warm was het niet helaas!
Dan maar even skypen met de hele familie Raven want opa Sjoerd en oma Nanda vierden hun verjaardag vandaag. Wij waren helemaal voorbereid op een huis vol visite maar iedereen was al weg!!!! Dus helaas voor opa en oma Massink en opa en oma Raven geen live beeld van hun nieuwe achterkleinkind, wij vonden het wel jammer dat ze er niet meer waren. Maar we hebben wel heel gezellig met de rest gekletst. Helaas had Romey vandaag niet zo'n skype bui want die wilde niet echt blijven zitten en een beetje kletsen! Iedere keer is het zo dat als we opgehangen hebben ze voluit begint te brabbelen en het hoogste woord heeft, laten we het er maar op houden dat ze camera vrees heeft hahaha.


Daarna was het tijd voor onze dagelijkse wandeling. We zijn weer even langs dat hele mooie huis gelopen maar nu via de andere kant. Het heeft nu extra aantrekkingskracht omdat Christine van de week vertelde dat zij gehoord had dat dit het huis van de president was. Zou goed kunnen er zit wel een militair voor het huis en in de tuin hangt wel een Boliviaanse vlag. Als hij daar woont heeft hij een knap optrekje!!!! Helaas konden we van de andere kant ook niet zo veel zien en om nu over de heg van de president te klimmen ja dat gaat wat ver hihihi.
Toen we terugkwamen nog gauw even geskyped met opa Jan en oma Greet die weer lekker in de sneeuw zitten. Wat Romey betreft was het weer hetzelfde verhaal, geen zin om stil te zitten. Om 13:00 werden we gebeld dat onze lunch klaar stond (normaal maken ze altijd iets aparts voor ons als avondeten alleen dit gerecht lag te zwaar op de maag als avondmaal vond Jose dus kregen wij het als lunch) Het komt oorspronkelijk uit Peru en het zijn aardappels overgoten met een soort pindasaus (nee ik ben niet ziek eet nog steeds geen sate saus maar dit wel ziet er anders uit als sate saus en smaakt ook beter!!!!!) met sla, tomaat, uien, kaas (geit of alpaca) en olijven. Het was weer erg lekker, ook Romey heeft flink meegegeten van mijn bord ze vond het
ook heerlijk.

Het weer was wel lekker opgeklaard dus vol goede moed hebben we onze zwembroeken aangetrokken en waren ons al aan het verlekkeren op een middag zon! Nou dat liep even anders, toen we in het zwembad lagen was het nog wel zonnig maar daarna werd het weer behoorlijk bewolkt en begon het te regenen. Dus gauw naar binnen en douchen om weer een beetje warm te worden! Ondertussen waren ome Roy en tante Joyce ook op skype dus hebben we ook nog even lekker met hun gekletst, helaas ook bij deze sessie geen rustige Romey!!!
Nog maar even wat tv gekeken en toen naar beneden voor ons avondeten. Dit is een soepje met een tosti geworden want we zaten nog wel vol van de lunch!!! 

Oeds jij vroeg of wij al naar La Cancha waren geweest. Dat zijn we nog niet want volgende week komen opa Sjoerd en oma Nanda een weekje bij ons en dan gaan we daar met zijn allen heen. Het schijnt echt mega te zijn en je kunt er echt alles kopen, meubels, keukens, pannen potten, fruit, souveniers, kleding schoenen noem het maar op. Het is voor de Bolivianen de plek om hun huisraad te kopen (niet iedereen heeft geld voor die mooie winkel waar ik verliefd op ben) en de rest van hun levensbehoeftes. Moet zeggen ben ook heel benieuwd hoe het er uit ziet maar dat verslag volgt ergens over een weekje of zo!

9 opmerkingen:

Mirjam Kamps zei

IK ben ook reuze benieuwd naar die grote markt. Zal vast wel weer een hele ervaring zijn. WEl heel gezellig dat Sjoerd en Nanda van de week even langs komen. Ik had graag hetzelfde gedaan. Maar door alle verhalen en skypen heb ik toch het gevoel dat ik alles van heel dichtbij meemaak. Maar ik kan niet wachten totdat jullie terugkomen. Maar als we uitgaan van 10 weken zijn we nu over de helft. Als ik het opschrijf en bedenk dat jullie nog een keer zolang wegblijven. Dan duurt me dat toch wel veel te lang maar je weet waar je het voor doet. Fijne dag vandaag en de groeten aan de president. Klim over het hek en vraag die tweeling ook nog even mee. Liefs Mir

liset zei

jammer dat het weer niet meezat, heb nog wel zo zitten duimen voor jullie :)

Lekker dat Opa en Oma Raven langs komen! Jullie zitten er al weer een tijdje dan is het fijn als je elkaar ziet en spreekt zonder beeldscherm ertussen :)!

Alvast goedemorgen en een fijne dag vandaag!!

thon en marianne zei

Fijn hé dat Nanda en Sjoerd komen,een leuke onderbreking van die lange weken. Hoewel het een lange periode is lijkt het aan de andere kant toch ook best wel snel te gaan. Hopen dat het weer voorlopig nog een beetje mooi blijft want elke dag naar het zwembad is natuurlijk wel feest.
Maar winkelen in al die leuke winkels is natuurlijk ook niet verkeerd. We blijven jullie volgen en genieten steeds weer van de leuke foto's.
Liefs, Thon en Marianne.

Tiemen, Anneke, Jonathan en Abigaïl zei

Hallo Familie

Jullie kennen ons niet , maar we kwamen deze hele mooie website tegen van jullie hele mooie dochter Romey Van eerste van harte gefeliciteerd.
Wat een mooie meid. voor ons is het alweer een jaar geleden dat we in Cochabamba, waren om onze zoon op te halen inmiddels 38 maanden.
Heerlijk om zo de verhalen te lezen doet ons met heimwee terug kijken op ons verblijf daar, doe Ines en Sergio de groeten van ons ok. Zal nu jullie website regelmatig bezoeken, we wensen jullie nog een fijn verblijf toe

Groetjes Tiemen, Anneke en Jonathan onze cochabambino

De Poldertjes zei

Wat leuk zeg dat Sjoerd en Nanda komen! Kunnen natuurlijk niet wachten om hun kleindochter in de armen te sluiten. Voor jullie is het natuurlijk heerlijk, bezoek in verweggistan.
Die markt had ik ook over gelezen, lijkt me erg leuk. Ga altijd met Karin in Spanje op zondag naar de markt daar, maar die zal er zeker niks bij zijn. Hoop dat ze ook aanhangers achter het vliegtuig hebben!!

Dikke kus.

ome Rob en Tante Sonja zei

Wast leuk, dat Oma Nanda en Opa Sjoerd naar jullie toekomen. Op de verjaardag van Oma Greet merkten we al, dat ze heel graag wilden gaan. Ook merkten we, dat Oma en Opa Oostweegel zitten te popelen om hun kleinkind in de armen te sluiten. Ook wij kijken uit naar de kennismaking met Romey. Wat mooi, dat we jullie konden zien en horen via de computer. Voor ons oude knarren is dat toch wel heel bijzonder. Nog veel plezier met zijn allen.
Liefs

liset zei

is wel een gemis hoor een dagje zonder nieuwe blog :P

vecht11 zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Rianne Raven zei

Hallo daar,

Leuk om te horen dat alles goed gaat.
Ik kan me voorstellen dat het voor jullie nu ook wel een beetje lang gaat duren. Duurt het nu nog 5 of 4 weken of is dit nog niet zeker?

Het is wel lekker dat je vader en moeder langs komen breekt het weer een beetje.

Hoe gaat het nu met de wormen van Romey?

Ik had ook verwacht dat jullie veel meer mooi weer zouden hebben.
Heb me eerlijk gezegt ook niet verdiept in het weer daar.

Veel plezier met Sjoerd en Nanda als ze daar zijn.

Groetjes Sander, Rianne en Romique