woensdag 18 maart 2009

woensdag 18 maart 2009

Vanmorgen belde Franck of wij het document al bij Immigratie hadden opgehaald? Uuhhh nee, daar waren we te laat voor gisteren dus dat zouden we vanmorgen gaan doen. Franck vroeg of hij de paspoorten kon komen halen en dan ging hij iets proberen ??? en hij zou er met 20 minuten zijn! Ok we snapte er geen reet van want gisteren had Christine gebeld dat Franck en Ines om half 11 in het hotel zouden komen en nu zei Franck dat Ines niet kwam. Toen Franck er was hebben we geprobeerd te snappen hoe alles nu precies in elkaar zat maar we begrepen het niet helemaal. In ieder geval hebben we maar afgesproken dat wij na het ontbijt het papier gingen ophalen bij Immigratie.
Zo gezegd zo gedaan, het weer was bewolkt dus jassen aan en op naar het ons inmiddels welbekende kantoor van de Immigratie dienst. Daar aangekomen duurde het nog even voordat de dame onze papieren tevoorschijn toverde maar uiteindelijk is het gelukt. Ik had stom genoeg geen tas meegenomen dus ik liep over de Prado met 2 dossiermappen onder mijn arm toen ik ineens van achteren Franck hoorde roepen. Die was met Ines op pad om dingen voor ons te regelen en hij zag ons lopen (gelukkig zijn we lang hahaha). Omdat wij nu wel eens wilde weten hoe het nu allemaal in elkaar stak zijn we met hem mee terug gelopen naar het kantoor van de Immigratie dienst. 

Ines heeft ons uitgelegd dat er vandaag 2 papieren naar La Paz gaan om gelegaliseerd te worden. Verder is er vorige week een papier naar de consul gegaan en die moet dit papier dan weer doorsturen naar La Paz om dit te laten legaliseren. Deze 3 papieren samen zorgen er voor dat er een Laisser Passer (een noodpaspoort) gemaakt kan worden zodat Romey Nederland in kan komen. Daarnaast moeten wij een Boliviaanse identiteitskaart en een paspoort laten maken voor Romey omdat er wegens nieuwe regels niet helemaal duidelijk is waar ze naar gaan vragen als wij vertrekken vanaf het vliegveld. Dus voor de zekerheid gaan we beiden maar aanvragen. Aanstaande zaterdag gaan we voor de identiteitskaart op pad (dat gaat mij een feest worden als ik dat zo hoor, lange wachtrijen en veel hokjes in een vieze omgeving, doe Romey maar een luier om voor het geval ze daar moet) Die kunnen we dan maandag ophalen en daarna kunnen we het paspoort aanvragen wat dan woensdag klaar zou moeten zijn. Als alles dan goed is zouden ook alle papieren terug moeten zijn en kunnen we naar de consul.
Er gloort dus een sprankje hoop dat we de 28e toch naar huis gaan, maar wij zijn allebei bang om er heel erg in te geloven. Tot nu toe heeft alles tegen gezeten dus waarom dit niet???? We hebben met Ines en Franck afgesproken dat wij woensdag horen of wij onze vlucht moeten gaan verzetten of niet...dat gaat dus spannend worden! Daarna met Ines, Daniel en Franck een Boliviaans ontbijt gedaan en hun gelijk maar uitgenodigd voor de verjaardag BBQ van Romey 27 maart. Dan wordt ons kleine meissie al weer 3 jaar oud! En ze komen, heel gezellig!

Wij hebben daarna nog wat door de stad gelopen en zijn vervolgens met de taxi weer naar het hotel gegaan. Het weer was nog steeds prut, dus Romey lekker slapen, papa sporten en mama achter de computer om een kaartje te ontwerpen voor Romey. Vervolgens ook nog even met Peruaanse Christine gebeld want dat gesprek hadden we gemist in de taxi en het blijkt dat zij ons graag wil interviewen voor haar film over adoptie. Dus of wij daaraan wilde meewerken en dan zou ze ons een kopie sturen als ze weer terug is in de USA. Nou wij werken wel mee hoor en zo komen we wel aan meters film hahaha. We hebben haar gelijk ook uitgenodigd voor Romey's feestje maar heel waarschijnlijk is ze dan weg en daar baalt ze enorm van. Maar goed, in ieder geval gaan we volgende week dinsdag filmen en dan weet ze waarschijnlijk ook of ze er echt niet bij kan zijn. 

De rest van de middag is rustig verlopen, als je even niet meetelt dat Romey voor het eerst in bed heeft geplast tijdens haar middagslaapje (doen wij nooit luier om en ging altijd goed) en dat ze daarna haar knuffelpaard heeft gewassen in de wc pot (probeer dan maar eens niet te lachen als papa haar op haar donder geeft voor dat, het lukte mij niet helemaal en ik was blij dat ik achter de computer zat hahahahaha). Nog even lekker eten zo meteen en dan is deze woensdag ook al weer voorbij!

7 opmerkingen:

sabrine zei

ja logisch als het bedje schoon gewassen moet worden moet knufffel natuurlijk ook schoon!

het zou wel heerlijk voor jullie zijn als het nu eens niet tegen zat en jullie gewoon de 28e lekker in het vloegtuig terug zitten naar alle opa'e en oma's ooms tantes neefjes nichtjes vrienden enz!!

ik zal er voor gaan duimen, en ook dat het vandaag wat beter weer is bij jullie!!

liefs sabrien

liset zei

Dan zou het nog maar 10 dagen zijn dat jullie daar nog zitten... uhm correctie.. 9 het is al de 19de natuurlijk :)

Ik hou me vingers gekruist en blijf duimen voor jullie dat het dit keer meezit!

Knuff liselotje

Marcel en Petra zei

Wat een hygienisch kind zeg! Net wat Sabrine schrijft: Romey een schoon bed en zelf schoon, dan moet de knuffel natuurlijk ook schoon! Wat wil je nog meer? Haha.

Zal het nu eens niet op de Boliviaanse manier gaan? Gaat het nu dan toch eens wat sneller dan gewend? Wij duimen voor jullie.

Jammer dat het weer niet meezit, maar je kunt niet alles hebben! Bij ons begint het zonnetje door te komen; hopelijk een zonnige dag. Hebben wij weinig aan, want de tuin is nu nog een kattebak! Dan maar fietsen en naar de speeltuin of Tessa laten knutselen voor de verjaardag van oma.

Zo, nu ga ik koffie maken voor mezelf en Sander nog wat drinken geven. Dus wat mij betreft ... een fijne dag en tot schrijvens.

Dikke kus van ons

De Poldertjes zei

Spannend, hoop dat jullie inderdaad de 28ste terug kunnen vliegen. Kan Romey eindelijk haar nieuwe thuis zien, en natuurlijk wij allemaal Romey in het echt, samen met de kersverse ouders! Dus het knuffelpaard is ook weer schoon. Zal je wel vaker hebben dat je je lachen niet kunt inhouden, kinderen kunnen dingen uithalen waarvan je denkt, hoe kom je erbij!

Kus Ingrid.

Mirjam Kamps zei

Wat een heerlijke blog vandaag ik struikelde gewoon over de woorden met lezen zo benieuwd was ik naar de volgende zin. Ik hoop met jullie mee dat alles een keer voorspoedig gaat. Wat leuk dat iedereen zo gezellig op Romey haar feestje komt. Ik ben reuze benieuwd hoe dat allemaal zal gaan en dan straks alles leuk filmen en fotograferen zodat alle mensen op de foto's staan en dat we straks iedereen kunnen zien met wie jullie allemaal zo'n goed contact hebben. Want het gaat allemaal op z'n boliviaans maar wel met veel leuke, lieve en enthousiaste mensen om jullie heen. Dat moet een goed gevoel geven. Voor een aantal weken een heel goed tweede thuis of niet dan. Lieve schatten een hele fijne dag met mooi weer.

Dikke knuffel Mir

p.s. paps is weer thuis en de laptop neem ik mee naar Limburg om geen blog te hoeven missen.

Jan en Greet zei

Wat een heerlijk verhaal. Wij kunnen ons voorstellen dat jij zo wat in je broek pieste van het lachen. Had je ook maar een luier om gemoeten. Wij zijn weer veilig in Almere. Het weer was goed. De zon schijnt volop dus geen klagen. Vanmorgen vertrokken wij met sneeuw. Hopelijk is het bij jullie nu ook goed weer. Hele dikke knuffel allemaal en tot gauw?

Arjen, Annet, Quint zei

hey hallo allemaal,

het blijft leuk om jullie verhalen te lezen! Hoe moet dat nou als jullie straks weer thuis zijn? Janita en ik (zaten zondag beide bij de Friteria) vinden dat je maar wel moet doorgaan als je weer terug bent, is anders ook zo saai! Veel liever deze leuke verhalen, dan de telegraaf! haha hmmm t'zal er wel niet inzitten denk ik, dat je thuis ook nog de blog bijhoud?
In ieder geval hoop ik dat de 28e gaat lukken, maar petje af dat jullie toch van iedere dag weer wat weten te maken!
En wat leuk dat ze bijn a jarig is! alweer drie....gelukkig is ze nog niet zo groot voor haar leeftijd (tenminste dat begrijp ik uit je verhalen), nog ff genieten van dat kleine!
En ja mama, het paardje in de wc wassen is toch logisch....kan me voorstellen dat het erg moeilijk is om je lach in te houden....heus niet herkenbaar!
Nou succes nog ff de laatste daagjes!

groetjes Annet en de rest