zaterdag 21 maart 2009

zaterdag 21 maart 2009

Vandaag was de grote dag, we moesten op pad voor de identiteitskaart van Romey. Iedereen had ons al gewaarschuwd dat dit een vreselijke plek was met enorme wachtrijen etc. Kan ook niet zeggen dat ik er naar uit keek om dit te gaan doen maar goed wat moet dat moet! Ines was keurig op tijd bij ons en toen we aankwamen bij het beruchte gebouw stond Franck al voor ons in de rij. Heel toevallig stond het vrouwtje van de administratie van het hotel ook in de rij met haar 1 jaar oude zoontje dus die hebben we ook leren kennen net als haar man. Op zich ging het nog redelijk vlot dat wij het volgnummer hadden zodat we naar binnen konden.

 Op naar boven en naar de plek die Franck gekscherend de Zoo noemt. Eerlijk gezegd viel het mij nog wel mee, het is een wirwar van buro's en je moet van hot naar her maar gelukkig hebben wij daar Ines en Franck voor dus wij zaten keurig netjes op het bankje te wachten tot dat we moesten opdraven.  Ze nemen ook van alle vingers vingerafdrukken dus Romey had hele mooie inktvingers en dat vond ze helemaal niks (ze is niet van de vieze vingers hahaha). Daarna was het wachten tot dat de betreffende heer tijd had om alles in de computer te zetten en de foto te maken. Dit duurde een beetje lang en Ines en Franck zaten een beetje af te geven op de man achter de computer (die dat volgens mij echt wel gehoord heeft getuige zijn reactie later..)

Uiteindelijk waren wij aan de beurt en Franck stond voor het buro zijn verhaaltje te doen en Ines stond schuin opzij mee te praten. Nou daar was meneer niet van gediend want hij deed zaken met Franck, toen Ines zei dat Franck in haar naam handelde moest zij voor de balie komen en kon Franck gaan. Dit was natuurlijk tegen het zere been van Ines, dus die ontplofte daar even....hoef je niet goed Spaans voor te spreken om dit te kunnen volgen. Op een gegeven moment bemoeide zich 4 agenten met de discussie die als maar hoger oplaaide. Tsja daar zit je dan met je Hollandse fatsoen, moet zeggen kreeg er een beetje lachkriebels van want het was wel grappig om te zien hoeveel geluid er uit een 1 meter 60 klein vrouwtje kan komen. Het werd op een bepaald moment zo erg dat Ines het hoofd van de afdeling er bij  heeft gehaald. En wij ondertussen maar zitten en kijken, wij dachten allebei stop nu maar want zometeen heeft  het consequenties voor de kaart van Romey maar dat ging gewoon door. Terwijl hun stonden te bekvechten hebben wij met de vrouwelijke agenten nog een duim afdruk op de identiteitskaart gezet. Het stomme is dat die kaart alleen nog geplastificeerd moet worden en dan konden we hem gelijk meenemen maar dat doen ze niet gelijk dus moeten we maandagmiddag terugkomen....hoezo werkverschaffing! Maar goed wij komen wel weer terug....

 Van Ines hebben we inmiddels begrepen dat alle papieren hier in Cochabamba wel op tijd klaar zijn maar de grote vraag in dit alles is het 3e papier de CC die uit La Paz moet komen. Ines heeft al gebeld maar ze kunnen niet zeggen wanneer dit retour komt. Eerlijk gezegd is de kans dat wij zaterdag naar huis gaan alweer een stuk kleiner geworden omdat er echt geen zicht is op wanneer dat papier hier is. Daarbij komt ook nog eens dat donderdag en vrijdag de secretaresse van de consul vakantie heeft dus dat er dan geen Laissez-pazzer gemaakt kan worden en zonder dat ding komt Romey Nederland niet binnen. Kortom onze enige kans op zaterdag is als de CC uiterlijk woensdagmorgen binnen is en anders wordt het niks!!!!
Nu moeten we maandag de identiteitskaart halen en laten legaliseren (anders kan Romey er niet mee naar het buitenland) dan gaan we dinsdag naar de consul om ons ingevulde papier en de pasfoto's vast in te leveren zodat die daar al zijn en ze gelijk aan de slag kunnen als dat CC papier er is. Woensdag gaan we een paspoort aanvragen voor Romey wat dan als alles goed gaat donderdag klaar zou zijn. Het is dus echt vingers kruizen en hopen dat die CC op tijd is maar we hebben er allebei een hard hoofd in.
 Daarna zijn we gauw nog even naar het vioolconcert geweest van de zoon van Romey's kinderarts. Gisterenavond kwamen die samen langs om ons uit te nodigen, en wij hadden Franck gevraagd om ons netjes af te melden toen hij belde voor Romey's inentingen maar dat heeft hij dus niet gedaan die sukkel! Dus wij gisterenavond uitleggen dat we eerst naar de ZOO moesten en als we op tijd terug waren dat we dan nog zouden komen. Hij moest als laatste spelen dus gelukkig waren we op tijd voor de laatste 10 minuten. Het was eerst al even een klus om het hek binnen te komen, maar lief lachen helpt ook hier. Wij waren blij dat we maar 10 minuten konden kijken want het was daarbinnen bloedheet. We hebben even gewacht tot hij naar buiten kwam om hem te feliciteren en hij vond het wel heel leuk dat we er waren. Romey mocht zelfs even pingelen op zijn viool (Dion en ik zagen dat ding al gesloopt worden hahahaha) en daarna zijn wij naar buiten gegaan. Het concert was in het paleis van de Botanische tuin dus die hebben we ook gelijk bekeken (niet echt bijzonder moet ik zeggen, ik had er meer van verwacht). Daarna naar het hotel voor een cappuccino, die hadden we na dit alles wel verdient!

Nog even skypen met opa Jan en oma Greet want die gaan gauw weer naar Oostenrijk dus nu kon het nog even! En vervolgens Romey op bed gelegd en Dion is gaan sporten. Romey ligt heerlijk te pitten en wij gaan zo even lekker lunchen. Vanmiddag moeten we maar zien wat we gaan doen want het is weer bewolkt en grauw en grijs. Heerlijk volgens de vooruitzichten houden we dit weer tot aan donderdag....gatver...nu maar hopen dat we zaterdag weg kunnen hahaha. 

Natuurlijk willen wij hierbij oma Schrijver nog even feliciteren met haar verjaardag! We hebben vanmorgen al gebeld maar willen het ook nog even zo doen want wij weten dat u alle verslagen ook leest!!!!

4 opmerkingen:

Marcel en Petra zei

Zo, jij bent er vroeg bij met je Blog. Geweldig hoor, want we hebben de kids net op bed liggen (we waren laat in de middag bij oma op visite gegaan, dus werd alles wat later!), dus heb ik nu rustig de tijd om je verslag te lezen en een reactie terug te doen.

Wat een hectische dag hebben jullie gehad zeg! Kan me voorstellen dat je een lachbui moest onderdrukken toen Ines daar aan het woord was. Jammer dat je het niet op video hebt.

Wij houden onze vingers ook gekruist(figuurlijk dan) en hopen dat de CC op tijd er is, zodat jullie toch op tijd kunnen vertrekken, want ik neem aan dat jullie nu wel eens weer naar huis willen om iedereen te zien en Romey aan iedereen te laten zien. Lekker pronken met haar!! We blijven positief, dus het gaat lukken!!

Liefs,
Petra, Marcel en de slapende kids

JJ zei

goedemorgen het is nu 8 uur mooie tijd voor de zondag hoezo uitslapen.wat hebben jullie weer een heerlijke drukke dag gehad gezellig in z,n gebouw leuk die reactie van ines ik zie jullie zo al zitten zo van doe dit niet ander zitten we hier nog tien weeeee ken ik hoop dat het van de week lukt we duimen. Nu ga ik lekker aan de koffie en straks als het wat warmer is weer lekker in de tuin aan de gang want om het weer kan je gerust terug komen. Hebben gisteren lekker buiten in de zon gegeten en geluierd en een beetje in de tuin gewerkt na al onze zaterdag ochtend verplichtingen voetbal , bootschappen en nog veel meeeeeeer. Dikke knuffel janita en de boys ook gert hoor haha

De Poldertjes zei

Wat een gedoe zeg, al dat papierwerk! Pfff. Maarja, je hebt het toch nodig om je kleine meisie mee naar huis te nemen. Hoop echt dat het nog gaat lukken om volgende week terug te komen, we duimen dat het gaat lukken, want jullie zijn nu al zo lang weg.
Wij gaan op naar de eerste verjaardag, twee te gaan vandaag.

Kus.

Mirjam Kamps zei

Zo wij zijn weer in Dronten terug uit Limburg. Het was een geslaagd weekendje en we hadden een super mooi huis. Ik wilde het al wel inruilen maar Limburg is mij te ver hoor en ze praten zo anders...Maar het was zo lekker groot, veel slaapkamers maar ja het was dan ook 12 persoons.

Wat een gedoe allemaal voor een paar formulieren en passen en toestemmingen en al nog niet meer. Pittige dame dus Ines. Best humor. Ik hoop dat de CC op tijd binnen is. Succes met alles en voor nu nog een fijne avond. Late reactie vandaag he.

Kus Mir