zaterdag 28 februari 2009

zaterdag 28 febr. 2009


Vanmorgen eerst lekker uitgeslapen, we werden allemaal pas om kwart voor 9 wakker! Zelfs Romey lag nog lekker te slapen. Even rustig  ontbeten en toen op pad naar de carnavals parade. Silver was wat later en vertelde ons dat het druk was en dat het moeilijk was om uit de stad komen (vandaar dat hij later was) maar dat binnenkomen wel ging lukken. Wij dachten dat er allemaal dranghekken zouden staan waarvandaan wij de parade wel konden zien, maar dat was dus niet zo De hele straat was dichtgebouwd met zeil waaronder stoelen stonden, je moest dus een plaats kopen anders kon je mooi niks zien. Na even heen en weer gelopen te hebben zijn we ergens maar de straat op gegaan om een zitplaats te zoeken. We hebben een mooi plekje gevonden en moesten 100 Boliviano's betalen voor 2 stoelen (is ongeveer 10 euro) ze zijn hier heel zakelijk hahaha. 


Uiteindelijk hebben we ruim 2 uur gezeten en het was echt super gaaf om te zien! Wat een feest en wat een mooie kostuums. We hadden wel wat geluk denk ik want wij hoorden van de Canadezen dat vanmorgen vroeg het alleen de militairen waren die voorbij kwamen en die zijn dan bijv. vekleed als piraten of popey, niet echt spectaculair dus. Toen wij net zaten kwamen er een aantal culturele groepen en dat was heel gaaf om te zien want die dragen mooie kleding in felle kleuren en hebben leuke muziek! Als laatste hebben we nog een afrikaanse groep gezien nou dat was helemaal feest, drums en wat een ritme zit er in die mensen je ziet ze zelf ook gewoon genieten en onze hele tent stond op zijn kop! Voor Romey was de koek toen echt op, ze had inmiddels van onze buurvrouw al een maiskolf gekregen en die was volledig opgepeuzeld en ze wilde lopen. De mensen om ons heen waren ook heel vriendelijk, ze probeerde ons dingen in simpel spaans uit te leggen en we kregen een briefje met daarop de deelnemers zodat wij wisten wie wie was. Mama had graag nog wel wat langer gebleven net als papa maar Romey trok het echt niet meer na ruim 2 uur stilzitten dus hebben we een taxi opgezocht en zijn terug gegaan naar het hotel.


Ze hadden ons gewaarschuwd voor veel dronken mensen en veeeeeeeel water!  Nou van geen van beiden hebben we last gehad, toen we van onze stoelen terugliepen naar de straat was er een jongetje dat ons natspoot met zijn waterpistool en dronken mensen hebben we helemaal niet gezien. Bij ons in de tent zat iedereen aan de cola en ik heb geen drank gezien. Het was allemaal heel gezellig en ontspannen. Op straat waren allemaal kraampjes met eten en drinken en er stonden voor de kinderen springkussens en trampolines. Overal in het park zaten en lagen mensen te genieten van het eten en de sfeer. Het was zeer zeker de moeite waard om te bekijken!!!! Dus iedereen die ooit met carnaval in Cochabamba is moet zeer zeker gaan kijken en zich zeker niet gek laten maken door alle verhalen over dronken mensen en drukte. Het is druk en ik geloof ook echt wel dat als je pas tegen een uur of 4 naar de parade gaat de mensen dronken zijn maar zoals wij om 11 uur gegaan zijn en om half 2 weer terug waren was het goed te doen!!!

In de tuin van het hotel hebben we even geluncht en daar heeft Romey het vlaggen zwaaien in de parade nog even geoefend met een servet. Nou ze haalt de selectie nog niet want het zwaaien gaat niet echt in een goed ritme, her en der zijn takken wat blaadjes kwijtgeraakt tijdens deze oefening, dus nog ff blijven oefenen!!! Daarna hebben we Romey op bed gelegd en na het slapen hebben we nog even in de tuin gevoetbald. Het zwembad is weer op temperatuur dus nu maar hopen dat het morgen mooi weer is.....

En nog een filmpje voor het echte carnaval
 http://www.youtube.com/watch?v=IdwU6tBCnxY!!

9 opmerkingen:

Marcel en Petra zei

Goeiemorgen,

Wat een belevenis, de carnaval. Als jullie Romey nou goed laten oefenen, dan hebben jullie elk jaar een excuus om terug te gaan naar Bolivia.

Gelukkig voor jullie waren er geen dronken lui, want dat kan soms erg vervelend zijn.

Fijne dag en bedankt voor het verslag. Succes met het volgende verslag.

Dikke kus,
Marcel, Petra en de kids

oeds zei

Hey familie,

jullie vermaken je best zo te zien. Heerlijk dat kleine meid zo goed te pas is. Kon jullie filmpje niet te pakken krijgen via de link, maar als meer mensen dat ondervinden moet ze deze maar kopieren en plakken:http://www.youtube.com/watch?v=IdwU6tBCnxY&feature=channel_page

Wij hebben iets gelezen over "La Cancha" in Cochabamba. Moet de grootste Zuid-Amerikaanse openluchtmarkt zijn. Waren benieuwd of julie daar geweest zijn.

Hoop dat jullie met mooi weer opstaan vandaag, kan de familie lekker het zwembad in plonsen.

Wij zijn bij afl 10 van 24!!! Heerlijk!

Dion, ik weet of jullie al een huis gekocht hebben in Bolivia, maar probeer dan 26 november hier te zijn, heb een kaartje voor je.

Gr

Oeds, Jeanet,Rick en Rosanne

liset zei

Ik duim voor mooi weer, kunnen jullie lekker zwemmen vandaag! hier is het weer oke, en carnaval is hier ook weer voorbij! Tot morgenochtend :D

Mirjam Kamps zei

De carnaval ziet er erg gezellig uit en klinkt ook lekker. Meiden vonden het er ook heel erg mooi uitzien. Wel anders dan bij hun op school.

Lekker zwemmen als het mooi weer is vandaag.
Geniet ervan hier is een heel voorzichtig zonnetje maar het ziet er gelijk beter uit.

Liefs Mir

henk en mieke faas zei

Hallo Dion en Jorna,we genieten van jullie spannende verhalen, waar wij met onze kinderen een aantal jaren over gedaan hebben, krijgen jullie in een paar weken door je (sorry)strot geduwd, alle respect voor jullie geduld. Leuk dat Romey overal zo van geniet, {BEHALVE DE DOKTERBEZOEKJES} jullie krijgen een handvol plezier in huis! Dion, Jorna en Romey,heel veel groeten en liefs uit Eesveen. Mieke

ome Rob en Tante Sonja zei

Hallo lieve mensen,
Hier weer een reactie van Grasmeent 100. We lezen nog steeds met veel plezier jullie dagelijkse verslagen en genieten daar erg van. Wij krijgen de indruk, dat Bolivia een redelijk welvarend land is, althans het deel waar jullie zitten. Heel anders dan de T.V. beelden die je ziet als adoptiekinderen op zoek gaan naar hun roots. Romey boft met jullie als ouders. Hopelijk is ze gauw van de lintworm af, zodat ze een flinke Hollandse meid kan worden(ha,ha). we hopen nog verder van jullie verslagen te genieten, maar voor alles hopen we, dat de formaliteiten gauw achter de rug zijn, zodat jullie snel naar Nederland kunnen afreizen. Veel liefs en een dikke knuffel.
Ome Rob en Tante Sonja.

De Poldertjes zei

Wat leuk om te zien het carnaval. Zo beleef je nog eens wat in Bolivia (alsof je niet al genoeg beleeft daar!). Grappig die mensen die langslopen in regenjassen. Zocht eigenlijk een foto van een natte familie Raven, helaas. Hier was het vandaag heerlijk lenteweer, alleen de zon ontbrak. Had vanochtend wel even geschenen, maar mama mocht vandaag heerlijk uitslapen. Vanmiddag lekker naar de zorgboerderij op de fiets. Karlijn lekker in het konijnenhok rond gelopen. Moeten we ook eens doen met Romey als jullie terugzijn. Pff, die kids gaan gewoon lekker zitten in de konijnenkeutels. Maar dan doordeweeks. Bart, de dierenverzorger haalt alle dieren uit hun hok, en dan kunnen de kids ze aaien. Hij geeft zelfs de kip een kusje, zo schattig.

Dikke knuffel.

Herman en Gerrie zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Herman en Gerrie zei

Hallo Dion, Jorna en Romey,

Fijn dat het zo goed met jullie gaat! Via jullie filmpjes weten we nu ook dat Romey's naam anders uitgesproken wordt dan wij deden. Wat kan dat kind aanstekelijk lachen zeg! Je gaat vanzelf mee lachen... Dion, ik moest even van Herman vertellen dat hij in april een weekje gaat vissen met Marco en/of Rob van Vlemmix, in Etangs des L'Abbaye. Net of jij dat nu belangrijk vind.... hahaha... Leuk, dat Nanda en Sjoerd volgende week komen. Gezellig voor jullie!
Lieve groet,
Herman, Gerrie en Robin

2 maart 2009 3:41