dinsdag 3 februari 2009

dinsdag 03 feb. 2009

Vanmorgen werden wij om half 9 gebeld door Sergio (de manager van het hotel) dat Sandra onze advocate om 09:15 langs zou komen met een document wat wij moesten tekenen, dus of wij niet weg wilde gaan om 09:00. Gelijk onze taxichauffeur gebeld en gevraagd of hij ons om half 10 kon halen, was geen probleem. Wij zaten nog aan onze toast met eieren toen Sandra klokslag kwart over negen binnen kwam (het zijn er dus meer die op tijd kunnen komen maar van deze hadden we ook niet anders verwacht). Sergio heeft voor ons vertaald wat wij moesten tekenen (leek ons wel handig) en dit bleek de aanvraag voor de 2e zitting te zijn. Van Sandra begrepen wij dat de rapporten van de sociaal werkster en psychologe gisteren wat te laat waren ingeleverd waardoor het de vraag is of wij morgen naar de rechter gaan (wat een mutsen). Als het morgen is zal het in de namiddag zijn en anders is het donderdag morgen, tot nu toe (en het is nu 19:30 terwijl ik dit type)hebben we nog niks gehoord, maar he this is Bolivia anything could happen!
 Daarna lekker naar ons meissie gegaan en met haar buitengespeeld. We hebben allebei keelpijn en zijn snotterig (leuk zo'n weeshuis joh met al die snotterige kinderen die lekker in je gezicht niezen) maar vanmorgen ging het goed. Ze hebben een sinaasappel boom staan en daar was er eentje uit gevallen en die had Romey meegenomen om mee te spelen. Dus bovenop mama en maar lachen en heen en weer wiebelen (mama ook gelijk de buikspieren getraind dus vanavond geen pilates nodig) Het flesje water was ook nog even aan de beurt en toen was het ook weer tijd om te gaan , afscheid ging redelijk goed omdat we haar een kwartiertje eerder naar binnen hadden gebracht en daar ook nog even zijn gebleven.
Er is sinds vandaag ook een meisje aan het werk die uit Peru komt en is geadopteerd door een amerikaanse vrouw. Zij is eigenlijk de hele dag bij ons in de buurt geweest om te horen wie wij gaan adopteren en hoe dat allemaal in zijn werk gaat. Alleen vanmiddag had ze even niet door dat er eentje de deur open had gekregen dus floep weg waren er ongeveer 10. Dus ik er achteraan in rap tempo en bij de deur had ik ze te pakken, in plaats dat zij dan de deur dicht doet loopt ze ook achter 2 aan te rennen dus in 1x was alles wat niet bij Dion op het toilet zat op dat moment los in de gang. Voordeur dicht en ik 3 aan hun arm over de grond gesleurd en dat allemaal onder het toezicht van 1 of ander delegatie van 8 mensen en het kon niet beter onder het toeziend oog van de psychologe. Laten we zeggen dat ik pedagogisch niet helemaal goed aan het werk was op dat moment het leek meer op schapen drijven. Die delegatie lag helemaal in een deuk en waarschuwde mij zelfs dat er ook nog 1 in de kamer ernaast zat. Ik was blij dat de psychologe haar rapport al klaar had want dit was echt sleuren en trekken en maar roepen Vamos, Venga Aqui (komen, gaan hier net alsof je een hond aan het africhten bent) Goed uiteindelijk Jezus uit de kamer ernaast getrokken en toen tellen, het moesten er 22 zijn en we hadden er 21 (shit waar is die laatste) Nou die bleek in de tuin te zijn samen met zijn moeder die hem kwam bezoeken (hadden we door alle hectiek even gemist, maar gelukkig kwam de zuster ons dat vertellen en kon de deur dicht bij 21 kids). Geloof mij ik was bekaf, het was vandaag 29 graden en met al dat geren leek het wel 39 graden. Toen onze leidster weer terug was zijn we dan ook met Romey gevlucht naar de tuin om ff bij te komen. 
We zijn gebleven tot en met het eten en we hebben vandaag alles gefilmd. Haar zaal, haar speelzaal, het drinken 's morgens, buitenspelen en het avondeten. Wel heel leuk om te zien zeker voor later maar ook voor ons omdat dit toch wel heel apart is. We hebben onze peruaanse stagaire naar huis gebracht met de taxi want die wilde liever niet alleen lopen rond die tijd en voor ons was het een klein stukje om. Nu gaan we even lekker eten in het hotel want heb geen zin om te koken vandaag. En daarna met een asprine naar bed en dan zien we morgen wel weer verder. Wie weet is morgen de blog heel positief omdat we de zitting hebben gehad en anders is hij vast ook positief maar zijn we weer een dag in het weeshuis geweest! We zullen zien........

5 opmerkingen:

Oom Iwan en Tante Nicole en Neefjes en Nichtje zei

Wat een heerlijke foto's weer!! Hoop dat jullie vandaag naar de rechter kunnen, en anders word het gewoon weer een dagje kinderen vangen! Succes vandaag !
Liefs van ons !

Mirjam Kamps zei

We hopen dat het vandaag nog lukt. We duimen voor jullie.
Ect humor al die kids die er van door gingen daar zal je met recht je handen vol aan gehad hebben.

Ik ga snel rijden want er ligt hier een laagje sneeuw.
Helaas geen 10 centimeter.
Succes vandaag!! Liefs Mir

Marcel en Petra zei

Spannende dag voor jullie. Wel of niet vandaag naar de rechter. Wij duimen in ieder geval voor jullie. Fijn hé al die kids die rondrennen als dolle stieren, niet luisteren en zich ook niet makkelijk laten vangen. Komt me bekend voor hoor! Wel fijn dat de hele delegatie jullie aan het aanmoedigen was. Stonden jullie er tenminste niet alleen voor haha!

Leuke foto's heb je weer geplaatst. Die van de vorige dagen waren ook leuk.

Veel succes vandaag!

Groetjes vanuit een besneeuwd Elburg (ook hier geen 10 cm. hoor!)

dikke kus,
Petra

jerry zei

Hey daar is ze dan!
Wat een gebeuren daar zeg!
Nu moet alleen die rechter nog ff z'n werk doen en dan zijn jullie al een heel eind.
Wat een wijffie zeg echt super.
heel veel succes!
Groetjes jer

Sonja zei

Wij genieten van jullie verslag. Jullie schrijven zo levensecht, dat wij de procedure meebeleven. Grappig is, dat Romey op deze manier niet zomaar een kindje uit Verweggistan is, maar wij haar nu al leren kennen als jullie dochter. We willen jullie vragen Ga zo door". Wij kijken er naar uit. Dikke knuffel voor Romey. Liefs Rob en Sonja