zondag 15 februari 2009

zondag 15 febr.2009

Vannacht was het een klein drama. Romey begon na het plaatsen van de blog van gisteren met hoesten en dat is doorgegaan tot een uur of 3 vannacht. Paar keer goed slijm opgegeven en Dion is tot 3 uur bij haar in bed gebleven en toen heb ik het overgenomen tot vanmorgen 8 uur. Na de wisseling van de wacht werd het hoesten wel minder maar Romey ligt echt geen seconde stil in bed en draait zich een slag in de rondte. Had ik haar net lekker op mijn borst gelegd met het idee dan hoort ze mijn hartslag en wordt ze misschien wat rustiger, en hup daar draaide ze weer. Uiteindelijk lag ze overdwars in bed dus ik dacht dan ga ik lekker in mijn eigen bed verder slapen, nou was er nog geen 5 minuten uit en toen begon ze toch te huilen en waarom?????????????
Dus weer terug in bed en gewacht tot de vogels weer gingen fluiten, het was een lange nacht maar goed.
Vanmorgen lekker ontbeten en Romey zat alweer goed te schransen dus dat zit wel goed. Daarna even geskyped met Mirjam en Raimond en dat was wel gezellig, Romey was zo gek als een deur en maar lachen en ze leek in niks meer op het hoestende meisje van vannacht. Het was zo waar droog na het skypen dus gelijk lekker naar buiten. Eerst even een stukje gelopen en toen de taxi genomen naar de Burger King (voor het eerst in 3 weken, is netjes toch???) Daar aangekomen begon Romey weer enorm te hoesten maar toen de frietjes en het water kwam was dat gauw over. Ze vind frietjes met mayonaise erg lekker en hapt eerst de mayo van het frietje af en eet dan de rest op. Ze hadden daar een radio buiten aanstaan en ze zat lekker mee te wiebelen op de muziek en toen ik mee ging doen kwamen ook de handjes erbij, dus popstars here she comes!!!!...Onderweg in de taxi hadden we gezien dat er bij het voetbalstadion een soort markt was en na het eten zijn we terug gelopen over de brug naar het stadion. 
  Wij dachten dat het allemaal over voetbal ging maar het bleek een dierenmarkt te zijn. Romey zat bij Dion op de nek (omdat ze toch nog wel wat kortademig was) en die keek haar ogen uit. Konijnen, vissen, hagedissen en vooral heel veel honden zeg maar puppy's. En aangezien ze helemaal gek is van honden was ik blij dat ze bovenop de nek van Dion zat zodat ze nergens aan kon komen, wat een vlooienbalen. Papa en mama zijn het er wel over eens dat ze maar een speelgoed hond neemt want we nemen echt geen echte hond!!!! Het was wel zielig om te zien al die beestjes in dozen en soms zelfs in zakken. Niet de place to be als je een dierenliefhebber bent maar ach zo gaat dat hier, hier verkopen ze hun puppy's tenminste nog volgens Dion eten ze ze in China gewoon op. Intussen was de zon gaan schijnen en dan is het hier ook gelijk warm dus wij liepen lekker te zweten in onze warme kleren. Thuis aangekomen hebben we Romey haar medicijnen gegeven en nu ligt ze op bed, eerst wilde ze niet slapen en lag te kletsen en heen en weer te wiebelen maar het is nu toch wel stil dus denk dat ze onder zeil is.

 Nou ze heeft vanmiddag lekker geslapen en het is nog steeds mooi weer! Op naar de tuin en even lekker spelen. We zijn heerlijk buiten geweest tot een uur of 6 en toen ben ik wentelteefjes gaan bakken. Was wel heel benieuwd of ze dit lekker zou vinden nou dat vond ze wel. Ze heeft er 2 naar binnen gewerkt en daarna nog een halve banaan dus dat ging goed. Daarna lekker met mama onder de douche om alle luchtwegen even los te maken en toen naar bed. Nou dat drama loopt nog steeds! 's Middags geen probleem als we haar in bed leggen maar 's avonds is het iedere avond hommeles. Nu heeft het niks meer te maken met verkouden zijn het is gewoon janken en nog eens janken en zodra 1 van ons bij haar staat is ze stil. Dus nu hebben we besloten haar maar even haar gang te laten gaan en hopen dat ze zo van vermoeidheid in slaap gaat vallen. We willen voorkomen dat ze iedere avond bij ons op bed ligt en niet inslaapt in haar eigen bed. Zeg maar wat het is bang voor het bed is ze niet want ze gaat 's middags zo slapen en we laten deur al open zodat ze licht heeft en ons kan horen dus wie o wie kan mij vertellen wat dit is......moet zeggen het gaat mij wel aan het hart om haar zo te horen huilen, wou dat ik wist waarom?????????????????

7 opmerkingen:

Mirjam Kamps zei

Ze vind het gewoon heerlijk om bij jullie te zijn!
Dat kan ook niet anders met zo'n papa en mama.

Liefs Mir

liset zei

welkom tot het leven van een kind hihi, uitproberen tot ze een ons weegt ;) hihi ach zo was ik vroeger ook! Beter dat het weer wat lekkerder is! geniet ervan! en succes met de nachten! :D

evret en krees zei

hallo,
we volgen jullie al de hele tijd maar het lukte niet om te reageren, dus nog maar eens een poging, wij zijn blij dat ze nu bij jullie is, die verkoudheid gaat vanzelf wel weer over, en wat betreft het slapen, onze kleindochter gilde ierder avond totdat ze s'middags maar heel even of helemaal niet naar bed ging(tip??)
liefs evert en krees

De Poldertjes zei

Tja, je treft haar precies in de peuterpuberteit, uitproberen, heb er hier ook zo eentje! Ik leg Karlijn tegenwoordig bijna niet meer in bed 's-middags en dat helpt wel. Soms wel zielig, valt ze in slaap op de bank, maar is voor haar ook wennen. Loop nu in elk geval niet meer tot 22.00 uur heen en weer. Is ook wel lekker.

Dikke kus vanuit het Drontense waar ook de griep heeft toegeslagen. Geen ogen laseren vandaag dus, kan zo mijn ogen al niet eens open houden helaas.

Jan en Greet zei

Lieve 3, ze probeert jullie lekker uit! De tip van Evert en Krees had ik ook al in gedachten anders niet bij haar gaan liggen maar op een stoel gaan zitten en die stoel iedere avond verder weg zetten naar de deur toe. Succes, en echt het gaat over!! Even een vraagje aan de lezers van deze blog. Er zit vast wel een wizzkid bij. Vraagje van Dorita en Paul: als ze een account hebben aangemaakt dan lukt het maar de volgende keer zegt de computer "wachtwoord verkeerd". Wij hebben dit ook gehad maar Jan weet niet meer hoe hij het heeft opgelost. Wie helpt? Groetjes en dikke kus

oeds, jeanet en kids zei

hey daar...
wat een super leuke foto,s staan er toch iedere keer weer op. (kan natuurlijk ook niet anders met zo,n mooi mini Raafje).

tja wat betreft het slapen...balen is dat he...idd misschien iets minder lang slapen smiddags ?
maar ja kan ook wel begrijpen dat ze graag bij jullie wil zijn, toch !? probeer wel altijd een vaste tijd en gewoonte te houden, ze moet er toch aan wennen om alleen te gaan slapen.(t is moeilijk maar toch proberen om vol te houden...want als je ze 1 vinger geeft.....!?)

en wat betreft het hoesten , weet niet of je d,r bed (hoofdeind) al een stukje omhoog hebt staan...gewoon een paar boeken er onder leggen, werkte bij rosanne prima, die hoeste op die leeftijd ook altijd zo erg in bed.

nou succes daar en blijf vooral van die super leuke stukjes schrijven !!!

dikke kus van ons....Jeanet en de rest

Rianne Raven zei

Hallo daar,

Nou jullie hebben het wel zo de eerste week.

Genoeg tips maar het klopt allemaal wel.

Elk kind is eigenlijk het zelfde.
Als je het nu niet hebt krijg je het wel als ze wat ouder is.

Maar inderdaad gewoon laten huilen is binnen 3 weken echt over.
Ze is nu natuurlijk 2,5 dus het slaapje gaat er nu langzaam uit.

Wij laten Romique ook niet meer slapen dan 45 minuten.
( vindt ze niet leuk maar ja heb je 's avonds meer plezier.)

Het zal wel raar zijn dat jullie nu niet meer heen en weer hoeven te rijden tussen het weeshuis en jullie "huisje".
Kunnen jullie je helemaal richten op Romey.

Moeten jullie nu nog veel regelen of is het nu alleen maar afwachten?

We lezen het wel weer.

Groetjes uit Duitsland