dinsdag 10 februari 2009

dinsdag 10 febr. 2009

Als alles morgen goed gaat was dit onze laatste dag in het weeshuis en het was weer een hele ervaring. Vanmorgen kwam de directrice ons ophalen want Romey mocht samen met nog 7 kindjes naar school!!!! Echt heel leuk op het terrein staat een apart schooltje en het was vandaag voor het eerst dat daar les werd gegeven. Nou dat heeft de juf geweten haha, er hangt geen tekening meer aan de muur en alle puzzels liggen door elkaar. Het was echt een ravage vanmorgen het leek wel of al die 8 kindjes (ja inclusief die van ons) vandaag hun oren in bed hadden laten liggen, hoezo luisteren wat is dat??? Nou moet ik zeggen dat de juf ook niet een heel doortastend type was, ze begon met gele post-it blaadjes op de kinderen te plakken zodat hun naam leesbaar was, alleen dat plakt niet op kleding (hoezo blond, deze was toch echt donker). Heb dit even aangekeken maar vond het toch wat te lang duren en kon mij niet meer inhouden dus heb de plakband rol overgenomen en heb de post-it papiertjes op de arm gelegd en de hele arm getaped met plakband als een soort band om de arm. Ging geweldig en toen konden we eindelijk beginnen. Het duurde allemaal vrij lang en dat werkt niet met deze kinderen dus het had wel wat voeten in de aarde. Voor ons was het leuk want dit snappen wij tenminste wat ze zegt en doet en wij hebben dan ook heel enthousiast zitten zwaaien met handen en netjes onze armen over elkaar gedaan. Omdat wij zo gek meededen gingen hun ook fanatiek meedoen en dat was wel grappig om te zien. Daarna met zijn allen puzzelen en dat ging ook wel goed. Vervolgens moesten ze kralen van het ene bakje naar het andere bakje doen met 1 hand (denk ter bevordering van de motoriek) alleen dit duurde weer te lang omdat er maar 1 bakje was dus brak de pleuris weer uit en liepen wij met zijn tweeen als politie agenten rond om iedereen weer op zijn plek te krijgen. En voor wij het wisten was het 12 uur en gingen wij weer naar huis om te lunchen. Al met al weer een ervaring rijker!

 Vanmiddag lag Romey nog op bed toen wij aankwamen en ook Christine onze Peruaanse stage loperster was er weer. Gezellig want vandaag werkte de heks weer en dan is Christine een leuke aanvulling! Romey had tijdens het slapen in haar broek gepoept dus papa en mama waren even heel druk met schoonmaken, mijn hemel wat kan dat kind schijten!!! Het zat echt overal en wij lagen samen echt dubbel van het lachen omdat we het zo vies vonden om schoon te maken, maar alles went en Kruidvat doekjes zijn echt ideaal!!!! Daarna even spelen, melk drinken en naar buiten waar wij een Nederlands meisje tegenkwamen die voor een half jaar stage loopt in Bolivia. Verder met Romey, Christine en Ruben (is jongetje zonder voeten en die zit in een rolstoel en wordt door de heks een beetje buitengesloten) lekker in de tuin gespeeld. Ruben en Romey zijn dikke vriendjes en ik denk dat hij haar wel gaat missen, zij duwt soms zijn rolstoel of ze gaat tijdens het spelen naar hem toe om hem te knuffelen en dat is morgen over als het allemaal goed gaat (hou slag om de arm na alles). En toen was het weer etenstijd, voor de laatste keer Ariel geholpen met eten, wel een raar idee hoor dat we ze morgenochtend nog even zien en dan niet meer. Dion was vandaag met Romey aan het eten en was haar netjes hapjes aan het geven toen zij zich verslikte en vervolgens de rijst over Dion heen proestte, zij lachen en Dion had de rijst zelfs in zijn oog zitten, fijn toch maar even een slabber kopen morgen!! Heb er wel moeite mee ze allemaal achter te laten morgen, zoals zij zich hechten aan ons hebben wij met een groot deel van de zaal ook een band gekregen en het voelt raar om weg te gaan!!!!!
Christine is met ons meegegaan in de taxi, die vanmiddag gewoon een half uur te laat was maar ach we hebben de tijd. Ze vind het wel gezellig met ons en wil graag dat wij naar haar tijdelijke huis komen om de familie te ontmoeten waar zij verblijft. We hebben afgesproken dat we dit gaan doen en haar ook uitgenodigd om eens bij ons in Anteus te komen aangezien we hier nog wel even zitten. Telefoonnummers zijn uitgewisseld dus wij zullen zeker elkaar nog wel zien de komende tijd en dat is heel gezellig!!! Dion heeft net het traphekje voor de trap gemaakt dus Romey kan komen, wij gaan lekker eten en dan slapen en dan morgen op naar de audiencia!!!! Duimen dat alles goed gaat!!!!!

6 opmerkingen:

vecht11 zei

jorna en dion, het is hier nu 2 uur in de nacht, het eerste wat wij smorgens doen is de webblog opstarten en lezen. het is prijzenswaardig hoe jullie je in bolivia handhaven maar we weten waarom. wij hopen dat alles vandaag goed gaat en dat die lekkere meid met jullie mee gaat buiten het weeshuis.
groeten cobi en carl

liset zei

Ik duim voor jullie voor goed nieuws vandaag!!! :)

knuffels

oeds zei

Hoi Dion en Jorna,

Heel veel succes gewenst voor morgen, hoop echt dat goed komt.

Kunnen jullie lekker op pad met je eigen gezinnetje.

We wachten met spanning op jullie verslag!

Succes.

groetjes

Oeds, Jeanet, Rick en Rosanne

Mirjam Kamps zei

Zo hopelijk kan ik nu weer reageren wat dat is me twee dagen niet gelukt. Ergens werd het geblokkeerd dus nu via ander mailadres.

Wat een spannende dag vandaag. Ik ben zo benieuwd hoe het allemaal gaat. Ik ben blij dat de laatste dagen weeshuis nu voorbij zijn maar dat zal ook zeker erg moeilijk zijk om al die andere lieve kindjes achter te laten. Ik ben in gedachten al de hele dag in Bolivia...
Succes en hoop op goede afloop.

Liefs mir

Rianne Raven zei

Hallo Dion,Jorna en Romey,

Heel veel succes morgen.

En misschien is een montessori school iets voor Romey.
Mogen ze de meeste tijd zelf bepalen wat ze doen.
Is erg handig! Ondervinden wij nu ook met Romique.

Het gaat op school meer om zelf te ondervinden en dat is voor kinderen met veel energie erg handig.

Ze hebben natuurlijk wel een schema waar ze zich aan moeten houden. Maar ze zijn niet zo dat ze vandaag alles af moeten hebben zolang ze het maar af hebben tegen het einde van het school jaar.

Romique had (wat waarschijnlijk Romey ook zal hebben ) in het begin last van de taalgrens, maar het is echt grappig om te zien hoe ze omschakeld naar Duits op school.

Maar goed genoeg gelul.
Heel veel succes en ik hoop dat het heel goed gaat als jullie Romey mee naar huis mogen nemen.

Groetjes Rianne

De Poldertjes zei

Zie dat het bij jullie ca. 16.00 uur is, en hoop dat jullie nu eindelijk ergens lekker met z'n drieen buiten het weeshuis iets leuks aan het doen zijn. Volgens internet helaas in de regen. Dus ga ik zo maar slapen en hopen morgenochtend goed nieuws te lezen!

Wilde ook nog zeggen dat er ontzettend veel wordt meegelezen en geleefd met jullie, alleen lukt het niet iedereen een bericht te plaatsen, waaronder Roger en Nathalie. Ze vinden jullie dochter prachtig en ook de verhalen vinden ze erg leuk om te lezen. Ook namens hen heel veel succes.

Dikke kus van ons.