maandag 16 februari 2009

maandag 16 febr. 2009

Voor de verandering scheen de zon vanmorgen eindelijk weer eens (we beginnen al echte Bolivianen te worden, na 3 dagen regen ontzettende behoefte aan zon hahaha) We waren keurig op tijd klaar met ontbijten en om half 10 zou de sociaal werkster komen. Boven de bedden alvast maar opgemaakt want Rocio is meestal niet dan al bij ons appartement dus dachten we doen het zelf wel. Ondertussen was Christine gearriveerd en die had gevraagd of ons appartement met voorrang schoongemaakt kon worden dus zagen wij ineens Rocio binnen rennen. 

Om half 10 was de sociaal werkster er inderdaad en wij zaten lekker in de tuin. Sergio gelijk geregeld dat we een parasol kregen en hij heeft ook de spullen van de vorige nederlanders gebracht maar daarover later meer. Het gesprek met de sociaal werkster was echt een lachertje. Ze heeft welgeteld 5 vragen gesteld en is niet langer dan 10 minuten geweest. Hoezo binnen kijken??? arme Rocio had zich voor niks uit de naad gewerkt want ze wilde niet eens naar binnen. Zelfs Christine zat er bij te kijken van wat is dit???? Maar goed wij vinden het prima hoor, donderdag zit zij er ook bij als wij naar de psychologe gaan en dan hebben ze onze achtergronden bestudeert dus is het afwachten wat ze dan gaan vragen.
Ondertussen leek het wel of de Intertoys een levering heeft gedaan in appartement nr.17 want de hele vloer ligt vol met speelgoed. Inmiddels heeft Romey een loopfiets, een vliegtuig met geluid (heerlijk maar niet heus) puzzels, blokken boekjes noem maar op we hebben 5 vuilniszakken met zooi in de woonkamer staan. Deels voor haar, deels voor ons (lekkere oude VT wonen , donald ducks enz). Nou de volgende krijgt daar onze kar bij want die kunnen we toch niet meenemen. Wel super dat het Anteus dit allemaal opslaat voor al die nederlandse families die hier logeren. Romey vind het allemaal geweldig en heeft heerlijk de hele dag buiten gespeeld. Vanmiddag lekker geslapen en daarna weer naar buiten.
  Vanavond moesten we om 6 uur bij de dokter zijn ter controle. Nou Romey voelde nattigheid toe we naar binnen gingen en toen de er weer naar de longen geluisterd moest worden begon ze alweer heftig te krijsen. De dokter had haar uitgelegd dat ze dan niks kan horen en heeft bij Franck, Dion en mij geluisterd zodat ze zag hoe dat ging en toen was het goed. De dokter vond dat wij een rontgenfoto moesten laten maken omdat ze in 1 long niks hoorde en ze dacht dat daar iets niet goed zat. Dus wij met Franck en Christine (die was gezellig mee) 1 verdieping naar beneden om de foto te laten maken. Franck loopt met een rode clowns neus op zak dus die kwam nu goed van pas. Romey mocht staan en aan de andere kant stond Franck met zijn rode neus gekke bekken te trekken. Na 2 foto's was het goed en moesten we even wachten op de foto, een fluitje van een cent dus. Moet zeggen had iets anders verwacht aangezien zo'n roestvrij stalen tafel niet echt warm is maar misschien heeft het geholpen dat ze mocht staan. Toen de foto klaar was weer terug naar boven naar de dokter. Die had inmiddels een andere patient dus wij moesten even wachten, dokter Franck en dokter Dion hebben de foto even bekeken en alvast een diagnose gesteld. De dokter was een iets andere mening toe gedaan, (ach die heeft er ook voor geleerd althans daar gaan we maar van uit, je rijbewijs koop je hier ook gewoon zonder te lessen dus je weet maar nooit). Romey heeft een soort bacterie in haar longen zitten die begint te ontsteken en ze vond het nodig dat Romey 3 dagen lang een injectie krijgt met antibiotica om deze te bestrijden. En dan moeten we vrijdagavond weer terugkomen. Ik moet zeggen dat ik het best vind omdat ik het echt vreselijk vind dat ze zo erg hoest, kind stikt bijna!
De dokter was had er vertrouwen in dat ze zich nu snel beter zal gaan voelen en dat het vrijdag er heel veel beter uit zal zien. Dan krijgen we deel 2 van het onderzoek (iets met wormen in buik etc. ga er nog maar niet over nadenken). Dus wij om half 8 op naar de apotheek (nu komen we daar al 2 dagen lang dus men kent ons inmiddels haha) en daar de antibiotica gehaald. Ze prikken daar ook maar nu net niet deze prik dus moesten we toch naar de eerste hulp. Bij de apotheek verkopen ze een knuffelkoe die geluid maakt en trilt. Romey vond deze van de week al mooi en nu ze een prik moest halen hebben we als goedmakertje er 1 voor haar gekocht. 

Inmiddels was het 8 uur en mochten we naar binnen, eerst maakte ze een klein beetje klaar om in Romey's oog te druppelen om te kijken of ze allergisch is voor de antibiotica. Nou dat was even foute boel, huilen en in haar ogen willen wrijven dus wij proberen haar rustig te houden. Na 5 min bleek alles ok t zijn en konden we naar de prik toewerken. Ik moest op een stoel gaan zitten met Romey tussen mijn benen en leunend over 1 dijbeen van mij. Broek naar beneden en toen werd er een watje met koud spul op haar onderrug gelegd en zij krijsen, dus de zuster zeggen dat dat geen zeer deed en dat ik vooral haar goed naar beneden moest duwen. En toen kwam de heerlijke prik, net ergens boven de bil (en dit kind heeft echt geen vet dus kan mij voorstellen dat het zeer doet!!!) Nou Romey veerde bijna terug en ik duwen en zij janken en Dion op zijn knieen haar afleiden met die koe, ging niet echt lukken zeg maar. En dat moeten we nog 2 x doen iedere keer om half 8-8 uur dus dat gaat nog wat worden.

 Ondertussen was het bijna half 9 en wij hadden nog niet gegeten en Franck en Christine ook niet dus hebben wij hun uitgenodigd om te gaan eten in het hotel. Het eten is goed maar het duurt echt eeuwig voor het klaar is. Romey had al een half broodje op en de kip en patat ging er ook nog prima in. Al die tijd lekker aan tafel gezeten en gespeeld met haar koe (gelukkig zit er ook een uit-knop op anders worden we morgen een beetje gek van dat trillende beest). Om half 10 hebben we Franck en Christine uitgezwaaid en gauw Romey onder de douche gezet. Papa ondertussen de medicijnen klaargezet en hop naar bed. Bedankt voor alle tips maar wij denken dat iets wat wij in het weeshuis zagen het beste gaat werken een laken over het hoofd trekken als ze moet slapen. Hebben het vannacht gedaan en werkte en nu net weer, nou was ze ook wel erg moe dus dat speelt vast wel mee. 

We zien wel hoe laat ze morgen wakker gaat worden, we hoeven morgen niet vroeg op voor de visa want het benodigde papiertje is pas donderdag klaar dus gaan we vrijdagmorgen. Ines kwam ook nog even langs om ons iets te laten tekenen en volgens ons was dat voor de visa. We hopen in ieder geval dat het hoesten nu gauw minder gaat worden en bereiden ons vast voor op de prik van morgen want nu weet ze wat er gaat komen en dat vind ze echt niet leuk (kan ik mij iets bij voorstellen!!!!!!!!!) Wij gaan lekker de nieuwe serie 24 kijken die is hier vorige week begonnen en is in het engels dus voor ons te volgen. Zal niet verklappen hoe het gaat maar het is weer leuk......welterusten allemaal!

7 opmerkingen:

Mirjam Kamps zei

Wat een vrolijke foto's met de zon erbij. Ziet er beter uit dan hier. Het regent hier steeds.

Heel vervelend die akelige prikken maar als ze ervan opknapt.... Tanden op elkaar en weer op schoot. Ook die prikken heb je liever zelf dan zo'n klein lijfje vind je niet.

Succes en laat die psycholoog ook maar zo gaan. Prima, het is gewoon jullie uitstraling en samen met die kleine dat moet er voor iedereen goed uitzien.Dus die psycholoog komt ook wel goed.

Ik ga snel aan het werk fijne dag vandaag.

Liefs Mir

Sjoerd en Nanda zei

Wat naar nu he dat ze die prikken moet hebben maar het is wel het beste. Ze zal er echt van opknappen! Gelukkig zien wij haar alleen maar lachen en vrolijk zijn. Lekker he zo in het zonnetje! Het is hier nat en triest.
Ik hoop dat het papierwerk daar nu ook een beetje wil vlotten.Maar we hebben wel geleerd geduld te hebben en dat werd beloond met een lieve mooie kleindochter.
We wachten nu dus weer geduldig op het bericht dat jullie naar huis mogen!!

Dikke knuffels en beterschap met ROMEY
liefs mutti

Jan en Greet zei

Lieve Romey, mama zegt wel dat ze de prikken zelf wel wil maar mama heeft een trauma van prikken in de buurt van haar bil. Als je dit later zelf leest zal ze je wel vertellen waarom. Nog eventjes volhouden lieve schat dan ben je zo weer beter. Jorna en Dion succes vanavond en geef haar maar een hele dikke knuffel. Dag lieverds, beterschap en veel liefs

Knabbel zei

Teteretet, Knabbel is uit zijn winterslaapbed en Donald Duck heeft net de Imeel gebracht.En wat zie ik jullie hebben een blogspot gemaakt.
Vraagt Knabbelientje wat is een blogspot. Ik zeg dat is niet zo moeilijk. Als men een hoge druk in de billetjesvallei laat dan komt er van zelf een spot in je broek.Ik ga nu eerst alles lezen en dan kom ik weer terug met het vervolg van mijn verhaal.
Groetjes en een stevige poot

oeds zei

Hallo daar,

Lekker weer, kleine meid die lekker slaapt wat willen pappa en mamma nog meer. Hoop Dat Romey snel beter wordt zodat de dokter bezoekjes snel afgelopen zijn. Op naar donderdag. Succes.

Mag ik als 24 fan jullie erop wijzen dat er al ondertitels zijn te downloaden van seizoen 7 op: http://www.ondertitel.com/?type=&trefwoord=24&p=zoek

24 opstarten in je VLC player, ondertiteling erbij plakken en klaar.

Hoop op lekkere rustige avonden zodat jullie lekker kunnen genieten van 24.

Gr

J.B.

Tiemen van Bale zei

Fijn he dat vliegtuig!

Wij hebben deze gekocht voor Jonathan, en deze samen met de loopfiets (die wij weer gekregen hebben van een stel Denen) achtergelaten.

Vorig jaar rond deze tijd waren wij ook in Antheüs.

Geniet van de tijd die je daar hebt, het is zo weer voorbij en dan begint de heimwee naar Bolivia!

M.vr.gr.

Tiemen, Anneke & Jonathan

Tiemen, Anneke, Jonathan en Abigaïl zei

Leuk he dat vliegtuig hadden we voor Jonathan gekocht hij draaide in het begin nog vrolijk en ging heen en weer , maar die was snel geslooopt door de kleine man

Tiemen, Anneke en Jonathan