zaterdag 14 februari 2009

zaterdag 14 febr. 2009

Vandaag was Romey al wat beter te spreken als gisteren. De nacht was nog wat onrustig maar ze was al veel minder warm, vanmorgen koorts gemeten maar temperatuur was 37,6 dus dat was goed. Helaas regent het hier al 2 dagen dus moeten we andere dingen zoeken om ons bezig te houden als buitenspelen. Dan maar skypen met opa Jan en oma Greet want die waren weer terug uit Oostenrijk. Helemaal goed ging het niet want we hoorden ze wel maar zagen ze niet, daar ging opa Jan mee aan de gang en ze zouden ons wel weer bellen. 

Ondertussen had ome Roy skype ingesteld maar daar was het juist andersom. We zagen hem, Robin-Jade en Maxime wel in beeld maar we hoorden ze allemaal niet! Dat ging dus wel lekker. Opa Jan had inmiddels beeld en die konden we dus nog even skypen met beeld en geluid, Romey helemaal blij alleen ondertussen had ze de kip met rijst er gedeeltelijk weer uitgegooid wat niet echt verwonderlijk was als je haar hoorde hijgen. Echt dat hele mini lijfje zit vol met slijm en ach ja dat moet er uit. Kan niet zeggen dat opa Jan van een kotsend kleinkind genoot maar ook dat hoort erbij opa!!!! Daarna nog even geprobeerd te skypen met oma Nanda en opa Sjoerd en ook die sessie verliep niet vlekkeloos. Wel beeld geen geluid, geen beeld geen geluid, geen beeld beetje geluid en het gekke is iedeen ziet en hoort ons wel en dat terwijl wij in een achtergebleven gebied tijdelijk wonen!!!!
 Daarna Romey medicijnen gegeven en op bed gelegd, papa en mama hadden ook allebei koppijn en waren moe dus wij zijn ook lekker lui op bed gegaan. We hebben Romey nog even gehoord en daarna is ze in diepe slaap gevallen om vervolgens om half 4 eens wakker te worden, net als haar papa en mama. Inmiddels was het droog en we moesten nog een medicijn bij de apotheek halen dus dat zijn we gaan doen en omdat het droog bleef zijn we gelijk een blokje om gegaan. Dat werd een iets groter blokje als geplanned dus gelijk maar even nieuwe doekjes gehaald bij de supermarkt (dat ging bij de dokter gisteren wel hard al die Huggies doekjes nodig om kots weg te vegen). Romey heeft een gedeelte bij Dion op de nek gezeten want ze hijgde echt als een postpaard en was bekaf maar o zo vrolijk echt onvoorstelbaar. Ze zat lekker bij Dion op zijn nek te zingen over Nijntje, dat vind ze helemaal geweldig (en Dion echt niet dus die baalt als een stekker dat ze er nu ook nog eens over begint te zingen). Toen we thuis waren was het inmiddels kwart over 6 en zijn we lekker met zijn drieen op het bed gaan zitten met een borrel en chips. Je had Romey moeten zien zitten, ze zat heerlijk tussen ons in met haar beker sap en haar pringles en ze keek er zo blij bij echt geweldig. Je zag haar denken: kijk mij hier nu eens  zitten tussen papa en mama in met al dat
lekkers.
Dat was natuurlijk allemaal wel lekker maar er moest ook nog gewoon gegeten worden. Vanavond was dat pasta en dat begon al weer goed, de eerste 2 happen kwamen er met een berg slijm ook weer uit. Maar daarna heeft ze lekker haar bordje leeggegeten en hebben we ondertussen liedjes gezongen om haar aan het eten te houden. Ze is weer supervrolijk en op het raspende ademhalen na merk je bijna niks meer aan haar, heb wel het idee dat de medicijnen beginnen aan te slaan. Na het eten de boel opgeruimd en ondertussen had papa lekker bad gemaakt. Romey vind het heerlijk in bad en maar gelijk weer even de luizenshampoo gepakt om te herhalen en ook dat was geen probleem. Het kammen is ook prima ze blijft mooi stil zitten dus dat is ideaal. Tandenpoetsen doe ik eerst en daarna mag zij zelf nog even poetsen, ze vreet die tandpasta zowat van de borstel af ze vind het heerlijk. Dus dachten wij medicijnen geven en heerlijk naar bed het was inmiddels bijna half 9 maar daar dacht Romey even anders over. Het was jammeren en beetje huilen dus nu ligt madame prinsheerlijk te slapen tussen ons in terwijl ik blog maak en Dion tv kijkt. Denk dat ze nog niet moe genoeg was maar ze slaapt in ieder geval weer en we leggen haar zo weer terug in haar eigen bedje! Iedereen fijne Valentijn en de groeten vanuit regenachtig Bolivia.

7 opmerkingen:

Jan en Greet zei

Op de vroege zondagmorgen zal opa Jan als eerste reactie geven.
Uiteraard goed te lezen en te horen dat Romey weer wat opknapt en als het weer ook zo reageert kunnen jullie weer lekker met haar naar buiten. het doet mij ook deugt dat het lied van nijntje zo aanslaat het kan nu eenmaal niet altijd hardrock zijn. Een prettige en rustige zondag
Opa Jan

Jan en Greet zei

Ondertussen is ook oma wakker geworden en heeft de blog gelezen. Heerlijk dat het ietsjes beter gaat en wat een paar gezellige foto's zijn het. Sorry gisteren jullie een fijne Valentijnsdag vergeten te wensen maar voor jullie is het nu iedere dag Valentijn!! Iedereen die wij spreken vinden dat je geweldige verhalen schrijft, is ontroerd en volgt jullie blog alsof ze een spannend boek lezen. Kunnen bijna niet wachten tot de volgende dag zo verslingerd zijn ze aan. Dikke kus allemaal en tot blog. xxx

oeds zei

Gelukkig gaat het weer wat beter met Romey, wat een heerlijk snuitje heeft ze op de foto's!

Dion, stuur Romey maar een keer langs Rosanne want die zong altijd "Nijntje vind ik een stom konijntje".

Zeg maar tegen opa Jan dat de meeste kinderliedjes hardrock vrij zijn.

Het weer hier nodigd ook niet uit om naar buiten te gaan. Hoop voor jullie dat het weer beter wordt, kan Romey weer een balletje trappen.


Groetjes.

Mirjam Kamps zei

Wat fijn dat het met die kleine meid weer een stukje beter gaat. Ze zijn snel heel ziek maar knappen vaak ook weer snel op. Gelukkig maar.

Veel plezier nog met Nijntje en Dion wacht maar tot ze K3 helemaal leuk vindt . Mag je straks gewoon niet meer je eigen muziek in de auto. Geloof het of niet we trappen er allemaal in. Maar als je maar vaak genoeg Marco Borsato opzet dan kennen ze die liedjes ook zo en als ze dan mee kunnen zingen (wat ze sneller kunnen dan wij) vinden ze het wel goed. Maar Marco is natuurlijk niet echt jouw muziek maar meer voor bij mama Jor in de auto.

Succes ermee....

Liefs Mir

Barteld zei

Dion, wen er maar vast aan kerel. Ik zit hier vanochtend alleen met mijn 4 kids en ik hoor alleen maar Nijntje, bob de bouwer, Boes, Teletubbies, enz... voorbij komen.

Robin zet de liedjes in en de kids maar meegalmen :-)

evert jan en sandra zei

hallo daar

wel wat laat maar gevonden.
eerst nog van harte gefeliciteerd met jullie dochter.
wat een mooi meisje hebben jullie daar.
vervelent dat ze wat grieperig is.
Dion een oplossing misschien als je gek word van nijntje probeer dan jip en janneke!
veel beterschap en tot de volgende keer.

groeten uit otterlo van evert jan sandra en natuurlijk de kinderen

de bottertjes zei

Hallo jongelui,

Na een weekje vakantie hadden we veel te lezen over jullie verblijf en ontwikkelingen omtrent Romey. Dit doen we natuurlijk heel erg graag. Van harte gefeliciteerd met jullie kleine meisie. Wat een lekker ding is het. Ook hebben jullie meteen de vuurdoop gehad en weten jullie wat julie te wachten kan staan. Natuurlijk zijn er ook veel meer leuke dingen en niet alleen maar kots, koorts en hoofdluis. Geniet van jullie dochter. Groetjes,

tante Tonny & oom Wim