donderdag 19 februari 2009

donderdag 19 febr. 2009

Vanmorgen moesten we om half 10 bij de psychologe zijn. Romey lag nog lekker te slapen maar helaas was het echt tijd om op te staan. Voor de zekerheid Christine nog maar even gebeld maar die was al onderweg naar ons. We waren keurig op tijd en de psychologe wilde graag weten of wij al met Romey naar de dokter waren geweest. We hebben  verteld wat we allemaal met haar al hebben gedaan en ze wil graag dat Christine haar vrijdag belt na het doktersbezoek over hoe en wat. Romey hoest nu toch wel weer meer als gisteren, laten we het er maar op houden dat het de laatste restjes zijn die er uit moeten. 

Verder ging het gesprek heel goed. Ze was heel tevreden over Romey in alle opzichten het enige waarvan ze vond dat het wat achterbleef was het praten, ja duhhhh dat hadden we zelf ook al door. Ook al zien wij echt wel verschil tussen nu en 2 weken terug. En verder adviseerde ze ons om duidelijk grenzen te stellen want dat is nu echt nodig omdat ze alles aan het uitproberen is, nou dat doen wel. De psychologe vroeg mij om op Romey's tekenbord een rondje te tekenen en of ik dan aan Romey wilde vragen of zij dit ook wilde doen. Nou het was niet echt een rondje maar ze probeerde wel na te doen wat ik deed en na een paar keer oefenen kwam er iets uit wat bijna op een rondje leek. Best knap als je dit nog nooit hebt gedaan. Verder waren het de normale vragen, springt ze (ja soms) luistert ze goed ( soms want ze is echt aan het uitproberen), is ze stabiel met lopen (ja tenzij er een graspol in de weg staat dan kan het wel eens fout gaan). De hele sociaal werkster hebben we niet gezien vandaag want die zat een kamer ernaast dus wat dat voor rapport moet worden????????
Maandag en dinsdag werken ze niet in verband met de carnaval dus woensdag of donderdag is het rapport klaar en kan het naar de rechter. De rechter zal dus wel niet volgende week vrijdag worden maar de maandag of dinsdag daarna (dus weer een week verloren). 

Ach de papieren voor de visa zijn ook nog niet klaar dus dat gaat ook pas volgende week woensdag worden dat we daar voor weggaan. Wat maakt het uit we zijn hier nog wel even!
Het weer klaart ook op dus we gaan zo lekker naar buiten, genieten van het zonnetje dat is voor ons alledrie wel goed (de familie snottebel). En vanmiddag zien we wel weer wat we gaan doen.

We zijn hier nu al zo'n tijd en al die ijsvitrines beginnen toch wel een beetje te lonken dus omdat het zo warm was zijn we een ijsje (zeg maar IJS) gaan halen. Er is hier een soort speelparadijs dat heet Globos en daar hebben ze ijs en heel veel ijs, taart en nog meer taart en hamburgers, frietjes pizza gewoon dus eigenlijk alles wat kids lekker vinden. Voor Romey hadden we een Winnie de Pooh ijsje besteld, papa wilde wel een milkshake (dacht dat niet zo veel zou zijn, fout gedacht haha) en mama wilde wel brownie met ijs.

 Ok les 1 in Bolivia: al het eten is veel, dus ook het ijs zijn wij nu achter. Voor Romey kwam er al een behoorlijke beker (bij ons een normale ijscoupe voor volwassenen) papa schrok van zijn enorme milkshake en mama kreeg een hartverzakking toen ze zag hoe enorm die brownie met ijs wel niet was (daar eten bij ons minstens 3 man van). We hebben er maar mooie foto's van gemaakt want dit was echt enorm. Romey vond het chocolade ijs van mama nog het lekkerst (kwam goed uit want mama is niet zo van de chocolade ijs) maar zelfs met haar hulp kwam mijn coupe niet op. En uiteindelijk waren we voor al dit lekkers euro 6,30 kwijt nou daar heb je in Nederland nog niet eens 1 coupe voor en als het wel lukt is hij de afmeting van Romey's "kinderijsje". Natuurlijk moest er ook even gespeeld worden. Lekker in de ballenbak (ja die bestaat hier nog wel en is nog steeds een mega succes!!!!), schommelen en rijden in de kleine autootjes die hier staan.

 
Na ongeveer anderhalf uur zijn we op ons gemakje weer terug gelopen naar het hotel en overal zie je de dames zich klaarmaken voor de ladies avond die vanavond is. Vorige week was het stap avond voor de heren en vanavond is het alleen voor de dames. Van Franck en Christine hebben we begrepen dat beide zich op die avond helemaal klem zuipen en niet meer weten hoe of wat. Naast het hotel was in een tuin ook een verzamelplaats voor de dames en dat zat al aardig vol. Denk niet dat de dames Raven vanavond nog op stap gaan want de kleinste zit nu al te knikkebollen voor de TV. Dus mama gaat gauw eten koken en dan kan ze daarna lekker naar bed!

Enne Renske zoals je kunt zien op de foto's van vandaag vind Romey jouw rokje heel erg mooi dus deze foto is speciaal voor jou! x jorna


En voor de liefhebbers nog een filmpje Romey en haar ijsje
http://www.youtube.com/watch?v=NXXFD6QGIHU

5 opmerkingen:

liset zei

Begin de dag met een blogje
Begin de dag met een lach
Want wie vrolijk kijkt in de morgen
Die lacht de hele dag
Ja, die lacht de hele dag

Zag er netjes uit dat IJSje eten ;) hihi! Lekker dat het bij de psycholoog goed ging, had ook niet anders verwacht!! Geniet van het mooie weer want hier blijft het nog aardig achter!

Dikke knuffels!

Mirjam Kamps zei

Wij zouden graag een ijsje komen eten bij jullie want het ziet er wel erg lekker uit!!! Een beetje klein.....

Knuffel van ons allemaal


Ik vind dat het rokje heel mooi staat bij Romey met die bruine beentjes.
Knuffel voor Romey van Renske

Marcel en Petra zei

Hallo scheten,

Leuk hoor om te lezen dat jullie kleine meid zich thuis voelt bij jullie. Dat zullen de psycholoog en sociaal werkster ook wel zien.

Jor, wat klaag jij nou over een te groot ijsje. Vroeger zou je je hand er niet voor omdraaien (beslagkom vol, weet je nog!? Haha).

Geniet nog even van het mooie weer daar, want voor jullie het weten zijn jullie weer terug in natte kikkerlandje. Maar dat went natuurlijk ook.

Liefs, dikke kus en heel veel knuffels van ons.

xxx Peet

Jan en Greet zei

Wat een heerlijke foto's! En inderdaad Jor zoals Petra al schrijft wat dit ijsje vroeger appeltje/eitje. Maar ja tijden veranderen nietwaar? We zien al dat Romey Ballorig vast ook heel leuk zal vinden. Fijne dag nog en we zien met spanning uit naar het volgende verhaal. Knuffel allemaal en geniet van de zon opa Jan en oma Greet oftewel Jan en Greet oftewel paps en mams

Rianne Raven zei

Hallo Daar,

Nemen jullie even zo'n ijsje mee naar huis Romique wil er ook graag
eentje.

Groetjes