woensdag 25 februari 2009

woensdag 25 febr. 2009

We zaten vanmorgen nog aan het ontbijt toen Franck binnen kwam lopen, hij was er lekker vroeg bij dus wij gauw onze spullen gepakt en op naar de immigratie dienst om onze visa te halen.
Dat gaat ook allemaal echt op een manier die niet meer past in deze tijd. Ieder velletje wordt apart geschreven (lang leven het carbon papier anders duurde het nog langer) en ze sturen je van hokje naar hokje. Op zich waren we overal best snel aan de beurt en bij het laatste hokje moesten wij betalen. Nou dat hebben we gedaan en vervolgens ging die man allerlei stickers in ons paspoort plakken dus wij dachten dat we die gelijk weer mee konden nemen. Helaas 1 hokje verder besliste de meneer achter het loket dat wij vrijdag ons paspoort weer kunnen halen...o ja dit is Bolivia muchos tranquillo ff vergeten!!!

Er zit hier een filmploeg uit Canada die projecten van verschillende organisaties bezoekt en daar een film over maakt. Wij hebben al een paar dagen kontakt met deze mensen en zij zijn ook in "ons" weeshuis geweest om te filmen. Vanmorgen bij het ontbijt heb ik heel brutaal gevraagd of wij misschien een kopie van deze film kunnen krijgen omdat hij straks in Canada wordt uitgezonden en helaas ontvangt onze schotel dit niet hahaha. Het leek ons wel heel leuk voor Romey later omdat het ook een film is van de tijd dat zij net weg was uit het weeshuis. Wij mochten ook wel filmen maar lang niet zo veel als dat de filmploeg dat mag. Gelukkig is de regisseur heel aardig en hebben we vanavond zijn kaartje gekregen en gaat hij er voor zorgen dat wij alles op film krijgen van het weeshuis, super gaaf dat ze mee willen werken!!!! Dit is echt een uniek document voor later!

Bij de dokter was alles goed, Romey's longen klinken weer goed en voor het laatste hoestje werkt veel water drinken het beste. Aangezien ik ook niet echt lekker was had ik Franck gevraagd of hij de dokter wilde vragen of zij even in mijn keel wilde kijken. Volgens Franck zou ze dat niet doen want ze was kinderarts (maar gelijk even uitgelegd dat ik nooit volwassen ben geworden dus dat ze mij best kon onderzoeken) maar ze deed het wel. Vooraf ging het gesprek namelijk over haar zoon die viool speelt en in Nederland naar het conservatorium wil dus heeft ze ons van alles gevraagd en hebben wij beloofd om de naam van het conservatorium op te zoeken en wat info over Nederland te mailen. Dus voor wat hoort wat en nu is mama in het bezit van een medicijn wat haar na 3 weken eindelijk van de keelpijn af moet helpen. Dus morgen op zoek naar adressen van conservatoria in Nederland. Romey moet morgen pies en kaka inleveren en dan hebben we vrijdag de uitslag en moeten we weer langskomen. Dan horen wij of ze wormen e.d. in haar buik heeft. Afwachten dus 

De eigenaar van het hotel had vanavond voor ons gekookt en dat was echt heerlijk, Dion heeft zich ingeschreven bij de sportschool 1 straat verder maar als die man zo blijft koken mag ik ook wel een abonnement nemen wat dan vliegen de kilo's er aan. Morgen gaat hij Lasagne maken, klinkt goed! Vannacht heeft het hier enorm geregend en in de tuin is de hele begroeiing van de muur gevallen. De hele muur was bedekt met bamboe en bouganville en door de zware regenval is die naar voren geklapt en lag vanmorgen de hele handel in het zwembad. Doodzonde van die mooie planten en nu kijken we tegen een kale muur aan! Gelukkig was het weer niet geweldig vandaag dus zwemmen zat er niet in. Hopelijk is morgen alles weer opgeruimd en schoon en schijnt de zon en kunnen we weer genieten bij het zwembad.

Vanavond met Romey even stukjes film bekeken van het weeshuis en bij Anteus. Ze is helemaal gebiologeerd als het weeshuis verschijnt en ze vind het heel raar om zichzelf te zien en te horen. Ze kruipt zowat in het computerscherm om te kijken en te luisteren. Wel heel grappig om te zien hoe ze doet, voor ons is film heel normaal maar voor haar dus duidelijk nog niet!
Iedereen welterusten en tot morgen......

4 opmerkingen:

Mirjam Kamps zei

Wat krijgt dat kleine hoofdje toch een hoop nieuwe indrukken (en er komt nog veel meer) en het is raar om jezelf te zien en te horen. Wat leuk dat jullie zo'n leuk filmpje kunnen krijgen over het weeshuis. Inderdaad leuk voor later. Want later zal ze daar niet zo veel meer van weten.HIer schijnt een heel waterig zonnetje. Ook best lekker, bij jullie is het hopelijk meer. Fijne dag vandaag.

Liefs Mir

thon en marianne zei

Wat leuk dat jullie een kopie van de film krijgen. Ik weet zeker dat Romey daar later vaak naar zal gaan kijken. Wat dat betreft kunnen er geen foto's en filmpjes genoeg zijn. Fijn dat Romey weer opgeknapt is, nu jij nog Jor.
Ook al valt er misschien wat minder te vertellen , wij blijven nog steeds benieuwd naar jullie verhalen en foto's.. De blog is een mooi begin van elke dag.
Liefs, Thon en Marianne.

De Poldertjes zei

Daar was ik weer eens. Bijgekomen van de griep, lekker weer aan het werk geweest. Yvo weer naar school, die heeft zijn enkelbanden verrekt, en nu is het getaped dus mag hij weer lopen. Helaas 3 weken geen voetbal!!! Dat is echt een straf voor hem, want wanneer zie je hem nou zonder bal.
Gelukkig dat Romey weer beter is. Hoop dat jij nu ook snel bent verlost van je keelpijn.
En die zon komt vast wel weer snel, maarruh, je bent al bruiner dan Romey!!

Dikke kus.

Senne Lois Milo zei

Weer terug van vakantie en hoop gemist zien we...Leuk om weer wat foto's te zien en de verhalen te lezen. Gr. van ons....