woensdag 11 februari 2009

woensdag 11 feb. 2009

Vandaag was het een superdag want ons meisje is eindelijk bij ons in het appartement!!!!! Vanmorgen ging de audiencia soepeltjes, wat er eigenlijk alleen een beetje tegen zat was het verkeer. Er was namelijk 3 blokken vanaf het gerechtshof een demonstratie dus Christine kon met de auto niet in de buurt komen. Daardoor waren we een beetje te laat maar dat kon vandaag de pret niet drukken. De rechter was vandaag een stuk gezelliger en zo waar kregen wij ook een lachje van haar. Mijn achternaam leidt hier nog al tot wat spraakverwarring en helaas is het hier nu eenmaal zo dat het kind beide achternamen krijgt, dus bij ieder document komt de naam weer tevoorschijn. De klerk (vrouw hoe heet dat eigenlijk klerkin????) schiet al steeds in de lach als ze Oostweegel moet uitspreken en de rechter had er na 3 pogingen zo genoeg van dat ze aan mij vroeg of ik even wilde voorzeggen hoe het moest klinken, ze moest er zelf om lachen toen ze het ging uitspreken en ik vond het allemaal best zo lang ze Romey maar zou meegeven. Het was zelfs zo erg dat ik al antwoord op haar vraag gaf: hoe spreek je dit uit, voordat Christine het vertaald had. Dat was niet nodig aangezien ik haar wel snapte haha.
Na alle wettelijke toestanden hield ze nog een gesprekje met Romey en mocht de verzorgster van het weeshuis haar overdragen aan ons voor de komende 15 dagen.
In deze 15 dagen moet Romey nog naar de dokter en hebben wij zoals het nu lijkt nog 2 gesprekken met een psychologe. Het eerste gesprek is aanstaande vrijdag en deze dame hadden wij ook al in het weeshuis gezien (ze werkt daar niet) en toen we in haar kantoor waren was Romey lekker met ons aan het spelen en gek doen, dus onze 1e indruk is goed geweest. Was hij al want ze had ons ook al bezig gezien daar. Christine gaat mee om te vertalen en als alles goed gaat staan we met 20 minuten vrijdag weer buiten waarna we samen met Christine gaan schoenenshoppen!!!! (Dion voelt de bui al hangen hahaha)

Helaas hadden Ines en Sandra geen tijd om met ons te feesten dus hebben wij onderweg een broodje gekocht voor Romey en zijn we naar huis gegaan. Toen wij aankwamen in Anteus was de receptioniste helemaal blij en Romey kreeg dikke knuffels en ik dacht zelfs dat het vrouwtje zou gaan huilen, ze leeft al 2 weken zo met ons mee dat ik het echt superlief van haar vond. Daarna kwam Nelito en die wilde haar ook knuffelen maar dat vond ze toch wel wat minder dus trok ze een beetje terug. Eenmaal in het appartement hebben we een broodje gegeten met Nederlandse vruchtenhageltjes en dat vond Romey wel lekker. Daarna met alle opa's en oma's geskyped en met de rest uit Dronten. Super gezellig iedereen is blij net als wij.
Daarna was het tijd voor een middagdutje en dat ging vrij goed, ze heeft niet heel lang geslapen maar het was even genoeg.
 Vanmiddag lekker gespeeld en nog even een blokje om geweest, helaas is het weer hier niet top vandaag veel regen dus was het een klein blokje. Ik wilde lekker kip met rijst maken maar de kip rook zo raar dat we maar even eten bestelt hebben, dat was voor Romey eigenlijk te laat (sorry moet het ritme nog even vinden) dus eten gaf wat problemen al gingen de patatjes er vrij goed in (kan mij voorstellen dat zoiets lekkerder is dan rijst met kip wat je al iedere dag krijgt dus die hebben wij maar opgegeten). Daarna was het bad-tijd. We waren een beetje voorbereid op een strijd om haar in bad te krijgen maar dat ging echt super!!!! Dion had het bad vol laten lopen en ik ben er met haar in gaan zitten, nou dat ging als een speer (dus Rob heb jou en Yumei glansrijk verslagen haha) Lekker haar haren gewassen en daarna met luizenshampoo ingesmeerd en zij ondertussen zichzelf insmeren met wasgel. Vervolgens hebben we de luizenkam er door gehaald en zijn wij geschrokken wat we er al uit gehaald hebben, echt niet normaal maar we weten nu wel hoe een luis er uitziet (toch iets anders dan wat wij dachten, denk dat dat de eitjes zijn, help dan kunnen we nog even!!!!) En nu ligt Romey in bed en tot nu toe hebben we haar nog niet horen huilen of horen lopen. Als het goed is, is ze zo moe dat ze lekker kan slapen.
  Tot zo ver Romey, en wij? Wij hebben de afgelopen nacht slecht geslapen en ik was voor het eerst vanmorgen zenuwachtig voor de zitting. Dion had dit niet maar had ook een onrustige nacht gehad. Verder was wat mij betreft het afscheid in het weeshuis heel emotioneel. Had er vanmorgen al moeite mee, en toen ik naar die koppies keek van Mijael en Ariel kwamen de tranen vanzelf. Heb ze even heerlijk geknuffeld en gekust om vervolgens van nog 3 jongetjes een kus te krijgen. Doordat ik begon met tranen moest Annelis de Nederlandse vrijwilligster ook huilen en stonden we daar samen te snotteren. Ben ook heel benieuwd hoe ze over een paar weken reageren als wij weer even terug gaan om echt afscheid van iedereen te nemen en kadootjes te brengen. De rest van de dag ben ik en Dion ook alleen maar heel blij geweest en vooral heel trots geweest op ons meissie. Zoveel nieuwe dingen en indrukken en ze past zicht prima aan tot nu toe!!! Papa is zo trots als een beer en vind zijn meisje echt het mooiste meisje van de wereld en ik moet er vreselijk om lachen want is dit nu die nuchtere Dion???? Ja dus maar hij heeft wel gelijk we hebben een wereld wijffie en ook ik ben supertrots op deze dame en dat lijkt mij een mooie afsluiting voor vandaag!....welterusten allemaal!

15 opmerkingen:

oeds zei

Hoi gezinnetje,

van harte gefeliciteerd! Na al dat wachten dan eindelijk. Heerlijk dat Romey bij jullie is.

Jullie zien er goed uit met z'n drieen op de foto.

Lijkt me heerlijk voor jullie nu er een last van de schouders is.

Kan me ook voorstellen dat het voor jullie moeilijk was om afscheid te nemen van al die kids in het weeshuis, je krijgt er toch een band mee.

Veel plezier met shoppen, Dion sterkte met die 2 vrouwen, en lekker genieten!

Groetjes

Oeds, Jeanet Rick en Rosanne

De Poldertjes zei

Eindelijk...........we zijn zo blij voor jullie!!
Zal inderdaad wel moeilijk zijn de andere kindjes gedag te moeten zeggen.
Nou, lekker winkelen met Romey, want wat is er heerlijker dan schoenen kopen!

Dikke knuffel.

Mirjam Kamps zei

Eindelijk weer een stap dichterbij. (maar dat zeggen we al steeds). Heerlijk om nu smaen te zijn met z'n drieen en niet meer met alles en iedereen erbij. Nu begint het echte werk.

Wat zal dat genieten zijn na zoveel jaren wachten. En ja jor papa's smelten nu eenmaal al ze naar hun kleine meisje kijken. Dat mag, maar beide voeten op de grond he!!! Je bent gewaarschuwd, als je gek gaat doen........ Hihi Ik kan me nog zo'n kreet herrinneren van ongeveer 10 jaar geleden.

Kus mir

ad en ali zei

hoi drie kanjers wat en mooi stel zijn jullie .
echt een mooi gezin het na kijken waard
dus van harte gefeliciteerd en papa en mama vast sterkte toe gewenst ik bedoel de nachten hahah
genieten jullie er maar van het heeft lang genoeg geduurd!
hoop dat het met de paspoort vlug mag verlopen geen zieke ambtenaren
en verloren papieren.
nu fam tot vlug
wij gaan hier ook shoppen
hoef niet uit te leggen voor wie
tot later dikke knuffels
ad e ali

thon en marianne zei

Wat fijn dat de rechtzitting achter de rug is dat jullie nu eindelijk met z'n drietjes zijn. maar ik snap al die emoties zo goed. Wat een enerverende tijd. Om nooit, nooit meer te vergeten.
Fijn genieten van dit samenzijn en ik hoop dat er nu verder geen hobbels meer op jullie pad komen.
Liefs, Thon en Marianne.

Robbert van Zoonen zei

Finally together!!
Heerlijk zeg voor jullie en dat zijn goede berichten zo op de donderdag ochtend!
Leuk en soms moeilijk tegelijk, maar dat zijn dan weer de kleine nadeeltjes die 'erbij horen'.., afscheid blijft altijd moeilijk..!
Maar de reden waarom maakt het al snel weer goed.
Telkens weer een mooie manier van ontspannen zo tussen de catalogus stress door.., ff de dion & Jorna blog lezen!
Fijna dag en maximaal genieten, maar dat gaat jullie wel lukken!
Gr Robbert

vecht11 zei

lieverds, gefeliciteerd met jullie gezinnetje. de foto's zijn top. nu kunnen jullie met zijn drieen lekker van elkaar genieten.
veel liefs, cobi en carl

© Lars © zei

SUPER bericht eindelijk!!!! Gefeliciteerd met jullie dochter!

Na al dat lange wachten maakt deze dag dan eindelijk alles weer helemaal goed!!!

Nu kunnen jullie eindelijk volop genieten van elkaar.

Afscheid ........ vervelend idd. Zo zie je maar hoe je in een korte tijd toch een behoorlijk gevoel kan creeeren met die kids en andersom.

Veel succes en heel veel plezier en lol maken daar "FAMILY";) en tot de volgende BLOG.

Grtz Lars

P.S. dion: " 1 Dochter, 1 Mama dat zijn 2 plagen voor Papa" :p HAVE FUN;)

Herman en Gerrie zei

Hoihoi,

Wat hartstikke fijn voor jullie!
Dion heeft wel gelijk hoor! Het is ook zo'n parmantig mooi meisje...
Jullie zien er zo vrolijk uit op de foto. Het eerste officiele gedeelte gelukkig achter de rug. Geweldig!! Heel veel geluk nog, ook met het "beestjes" vangen.
Fijn dat we mee kunnen en mogen lezen met jullie belevenissen.

Lieve groet,
Herman, Gerrie en Robin

Phuong zei

Heyyyy Dion, Jorna en Romey...

Super dat jullie nu bij elkaar kunnen zijn!!

We hebben jullie soap gevolgd en moeten wel zeggen dat we kunnen voorstellen hoe jullie je nu voelen.

Wederom van harte met deze stap, op naar de volgende en geniet er lekker van!!!

Ooww Dion, ik zie nog geen foto van Romey met een voetbal!!!
Misschien kunnen de dames gelijk een paar (voetbal-) schoenen meenemen :)

Groetjes,

Phuong & Thu-Ha

liset zei

Jeeeh!!! Super bericht!

En weer een super foto met 2 trotse ouders en een mooie dochter!!

Veel liefs en tot de volgende blog van de hele family!!!

Ps moet mams nog even leren om een berichtje achter te laten maar ze kan wel al zelf inloggen om jullie blog te volgen!! veel dikke knuffels van haar!!

dorita en paul zei

Hallo lieve Jorna en Dion,
Wat een fantastisch nieuws vanmorgen, onze gelukwensen voor jullie. Sinds ik van jullie weblog weet ben ook ik elke dag een trouwe lezer.
Hopelijk gaat alles nu verder van een leien dakje.
Hartelijke groet, Dorita

Sabine zei

Dag lieve Jor, Dion en Romey,

Ik ben niet zo snel in lezen, ben om 20.30uur begonnen en nu met een diepe zucht van genot net klaar met lezen (21.43uur)...mijn ogen prikken er van en zijn ook een beetje vochtig, pfff...

Wat een belevenis zeg...niet te geloven! Wat zullen jullie toch blij zijn als jullie straks de voordeur van jullie huis open doen en sámen thuis zijn!!! Heerlijk...

Jeetje Jor, weet je nog...de kassa lade in de snoepwinkel??? Ik weet zeker, dit is even zo bijzonder en speciaal!!!

Geniet samen, altijd...samen zegt Robbin altijd en voor altijd in je hartje!!!

Dikke kus van Sabine en een hele dikke knuffel van Robbin (en Bas is er ook nog, dus ook groeten!!!)

rechtisnietkrom zei

Hoi drietal, na al die ups en downs begint het er op te lijken. Nu begint de zon weer voor jullie te schijnen. Jullie kunnen trots zijn op zo'n kanjer...
Groetjes, Jolanda & André

sabrine zei

Van harte gefeliciteerd!!!


ik hoop dat het echte genieten nu mag beginnen, het heeft lang genoeg mogen duren zo!!

gewedlig om steeds die foto's te zien! van die 3 gelukkige mensen!!

liefs sabrien